Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zaposlenica mjenjačnice potjerala naoružanog razbojnika

24.08.2010. 22:00
Zaposlenica mjenjačnice potjerala naoružanog razbojnika


Razbojnik je s pištoljem u ruci zatražio od zaposlenice novac, a nakon što mu ga je odbila dati udaljio se. Svega četiri sata kasnije uhićen je i priveden na kriminalističko istraživanje
Zbog pokušaja oružane pljačke kladionice u samom centru grada, na Poluotoku, zadarska je policija jučer oko 13 sati uhitila 33-godišnjeg Zadranina koji je potom doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
Policija je dojavu o pokušaju razbojstva zaprimila oko 9.30 sati od zaposlenice mjenjačnice Euroval u ulici Brne Karnarutića nakon čega su policajci krenuli u potragu za pljačkašem koji je zahvaljujući hrabrosti i snalažljivosti zaposlenice otišao “kratkih rukava”. Naime, on je s pištoljem u ruci upao u mjenjačnicu i od nje zatražio novac, a kad mu ga je odbila dati zaprijetivši policijom, razbojnik se bez plijena udaljio u nepoznatom smjeru. Svega četiri sata kasnije policija mu je ušla u trag, a kako neslužbeno saznajemo, mladić je koristio plastični pištolj koji je odbacio nedaleko mjenjačnice. Prema neslužbenim informacijama 33-godišnjaka se tereti i za pljačku trgovine Luca počinjenu na identičan način u istoj ulici svega sedam dana ranije.
No, za razliku od jučerašnjeg razbojstva koje je ostalo u pokušaju, otamo je razbojnik otišao s poludnevnim utrškom od oko tri tisuće kuna.
Od početka ove godine na zadarskom je području počinjeno 17 razbojstava, od čega devet uz prijetnju pištoljem.
Prvo ovogodišnje razbojstvo dogodilo se u večernjim satima sredinom siječnja kada je naoružani i maskirani razbojnik ušetao u kladionicu Stanleybet na Relji, pištoljem zaprijetio 28-godišnjoj zaposlenici, zgrabio oko dvije tisuće kuna i pobjegao u nepoznatom smjeru. Razbojnik je ubrzo pronađen nakon čega je protiv njega podnesena kaznena prijava. Tijekom veljače, ožujka i travnja uslijedio je niz razbojstava u trgovinama po gotovo identičnom scenariju, a na meti nepoznatom počinitelju našle su se tri trgovine Sonik, dvije Bakmaz i jedna Konzumova. U srpnju su počinjena dva razbojstva na području PP Benkovac, a oba počinitelja, od kojih je jedan maloljetnik, su uhićena. Maloljetnik je prijeteći pištoljem opljačkao Ininu benzinsku crpku, a drugo razbojstvo počinjeno je na području Popovića kada je prijeteći pištoljem jednom mještaninu razbojnik uzeo ključeve vozila i odvezao se.