Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Došli Ante Kero i Tonči Skroče

24.08.2011. 22:00
Došli Ante Kero i  Tonči Skroče


Pod svjetlima  reflektora Robert Dijan, trener seniorske momčadi NŠK  Zlatna luka, gotovo svaku  večer održava pripreme za  početak nove natjecateljske  sezone. Na igralištu Dešenj  na raspolaganju ima 27  igrača među kojima nekoliko  perspektivnih juniora iz vlastitog igračkog inkubatora te  dva novaka. U redove Zlatne  luke su pristupila dva igračka  pojačanja, 23-godišnji Ante  Kero iz Bibinja, napadač pristigao iz Primorca i 26-godišnji Tonči Skroće iz Zadra,  ofenzivni vezni igrač koji je  posljednju sezonu nastupao  za Pakoštane.
A kako je redovit na treninzima i igračka vedeta Mate Bugarija te Stipe Pavin,  Danil Nitraj, Kasijan Pašić,  Toni Torbarina, Božo i Toni  Gašparović, Boris Nadinić,  Mišel Gobin, Božo, Toni i Joso Pavić, Joso i Ivan Sudinja,  Joso Dijan, Božidar Brkić,  Davor i Darko Smolić, Roko  Dešpoja, Marin Grginović,  Venci Lukić i drugi Zlatna  luka u novu natjecateljsku sezonu ide s novim ciljem.
– Uspješan klub je onaj koji  se svake sezone bori za vrh  ljestvice i na svaku utakmicu  privlači sve više i više gledatelja. To je uz svakodnevna  poboljšavanja uvjeta za rad,  naročito za svih pet mlađih  uzrasnih kategorija, glavna i  jedina politika kluba – govori  predsjednik Klaudio Pavić,  ne otkrivajući pritom glavni  cilj sezone, borba za prvo  mjesto i plasman u viši rang  natjecanja.
Naime, četvrto mjesto (46  bodova: 14 pobjeda, 4 remija  i 10 poraza) odličan je rezultat Zlatne luke u premijernoj sezoni Četvrte lige.  Nakon vodeće Krke Zlatna  luka je bila druga najefikasnija momčad lige (58 golova),  a posebno se istaknuo Mate  Bugarija sa 22 postignuta gola. Inače, osim odličnim  sportskim rezultatima sezona je obilježena izgradnjom  novih klupskih prostorija i  uređenjem igrališta Dešenj  koje sada ima uvjete i za viši  rang od Četvrte lige ili Županijske lige Zadar – Šibenik.
– Svi smo na broju, jedino  će se oprostiti naša nogometna i ljudska legenda Danijel  Barić koji odlazi u veterane.  Ima nas zapravo sve više, uz  seniore i pet mlađih uzrasnih  kategorija imamo gotovo 120  registriranih, aktivnih igrača.  I veterani žele oformiti svoju  natjecateljsku momčad, a u  tijeku je i uspješan upis papalina u školu nogometa –  navodi Pavić.


Problemi s ozljedama u Hajduku


U redovima Hajduka imaju velikih problema s ozljedama igrača. Najnovija  poteškoća je ozlijeđeni vratar 27-godišnji Ante Pedić koji je šepajući  napustio teren u Raštanima Gornjim nakon samo desetak minuta trening  utakmice s domaćim trećeligašem. Od početka priprema izvan stroja su još:  Jure Pedić (lijevi bočni) te Stipe Zubčić i Stipe Čulina (napadači) za koje je  neizvjesno kada će biti na raspolaganju Juri Čulini, treneru.
A. JEALVIĆ