Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iscrpljenost i vrućina najveći protivnici

24.08.2011. 22:00
Iscrpljenost i vrućina najveći protivnici


Trebat će puno energije protiv Intera koji ima mladu momčad sposobnu napraviti ogroman pritisak na terenu – kazao je Zebić


Iznimno napornih sedam dana za nogometaše Zadra koji su  započeli u Šibeniku proteklu subotu, nakon  prekjučerašnjeg dvoboja protiv Dugopolja u pretkolu Hrvatskog kupa, imat će svoj završni čin sutra u Zaprešiću.  Trener Dalibor Zebić može s  rezultatom iz ta dva dvoboja  biti vrlo zadovoljan, jer je sa  Šubićevca donesen jedan, ali  vrijedan bod, dok se protiv Dugopolja uspjelo nakon dosta  mučenja ostvariti toliko željeni  prolaz u završnicu Hrvatskog  kupa gdje Zadrani nisu bili još  od 2009. godine. Sama ocjena  za učinak plavih u ovom mini  razdoblju koje je uslijedilo nakon poraza od Lokomotive na  Stanovima u 4. kolu HNL-a je i  viša s obzirom na situaciju s  ozljedama i nesnosnim uvjetima za igru prouzročene  teškom sparinom. Kadar s kojim trenutačno raspolaže trener Zebić jednostavno čezne  za odmorom zbog reprezentativnih akcija koji će uslijediti  nakon petka kada je zakazano  gostovanje u Zaprešiću, a po  najavama iz tabora plavih povratak sa stanke donijet će dolazak toliko željenih pojačanja te vjerojatan povratak Jure Jerbića kojem  je nastradala noga u utakmici protiv Lokomotive.  Stoga u detalje prokazivati  igru koja je imala dosta mana u  posljednje tri utakmice plavih  vjerojatno ne bi bilo najobjektivnije, iako bi se i na tu temu  moglo štošta kazati.
Sreća i Ježina
Posljednji ogled protiv Dugopolja ukazao je na slabosti  pogotovo u zadnjoj liniji i realizaciji na čemu će Zebić morati  dobro poraditi zbog podizanja  razine kvalitete ili bolje reći  smanjiti fluktuaciju grešaka koje su protiv Šibenika i Dugopolja bili itekako vidljive. Sreća  i vratar Ježina su zaslužni što je  ispalo sve na kraju pozitivno  nakon tih utakmica, iako je lako  moglo završiti i obrnuto.  Opravdani alibi treneru Zadra  su ozljede, istrošenost igrača i  nesnosne vrućine što je istakao  i nakon zadnjeg ogleda protiv  Dugopolja.
– Nema smisla previše govoriti o nekoj našoj izvedbi koja je bila očekivana s obzirom  na sve poteškoće koje imamo s  kadrom. Nema nas dovoljno,  imamo nekoliko ozlijeđenih  igrača, dok su ostali stvarno  iscrpljeni, a uz sve to nam ne  leži i ova nesnosna vrućina koja nas prati još od Šibenika  prošle subote, a vjerojatno će  potrajati do Zaprešića gdje gostujemo sutra. Sve to se na  najbolji način oslikalo i u ovoj  utakmici protiv Dugopolja.  Ušli smo nervozno, jako sporo i  definitivno nije bilo ničega za  pamtiti iz ove utakmice u kojoj  nam je najvažnije bilo ostvariti  prolaz u daljnu fazu Kupa. Malo je zabrinulo izjednačenje  početkom drugog dijela, no kada smo zabili drugi gol disalo se  lakše iako bi bilo bolje da smo s  trećim pogotkom sačuvali naše  živce i živce navijača.
Drugi detalj koji je zapeo za  oko nakon Dugopolja koji  može biti jako simptomatičan  za Zadrane ove sezone jest  teška igra protiv protivnika koji se na Stanovima zatvaraju i  onda iz kontranapada vrebaju  svoje prilike. Lokomotiva, a u  manjoj mjeri i Dugopolje pokazali su smjer svim budućim  gostima Stanova. Zebiću je  jasno da se bogata žetva u gostima na početku sezone ne  može tako lako nastaviti, pa će  mu bodovi sa Stanova u nastavku lige biti od egzistencijalne važnosti.
Teško protiv bunkera
– Vidjelo se i protiv Dugopolja da teško igramo protiv  momčadi koji se organizirano  brane i vrebaju našu pogrešku  sredini ili zadnjoj liniji. Nedostaje nam malo više brzine i  postojanosti u tim linijama te je  to sigurno detalj na kojem moramo još puno raditi kako bi  dobili željenu čvrstinu.
Da bi se dobila ta kompaktnost u linijama nasušno su  potrebna osvježenja u kadru.
– Pojačanja su nam nasušno  potrebna ako mislimo ostati u  gornjem dijelu ljestvice i radi se  na tome svakim danom.  Tražimo, nadamo se da ćemo  biti uspješni u tome. Definitivno nam pored jednog stopera treba i osvježenje u veznoj  liniji i nadam se da ćemo vrlo  brzo imati nešto konkretnije  reći i na tu temu.
Sutra je pred plavima novi  ispit, gostuje se u Zaprešiću  kod Intera koji i na početku  ove sezone kotira vrlo visoko u  HNL-u.
– Sigurno nas očekuje vrlo  teška utakmica. Što zbog jakog  domaćina, što zbog iscrpljenosti postojećeg kadra te velikih  temperatura koje vladaju Hrvatskom u posljednjih tjedan  dana. Trebat će puno energije  protiv Intera koji ima mladu  momčad sposobnu napraviti  ogroman pritisak na terenu.  Neće nas štediti to je sigurno,  jer su i oni svjesni u kakvom  smo stanju pogotovo nakon  dvije utakmice u samo tri dana.  Prije svega moram odmoriti i  osvježiti svoje igrače, a onda  razmisliti kako se suprostaviti  te doći do pozitivnog rezultata  koji bi nam ovu dobru atmosferu s početka prvenstva  sačuvao pred nastavak – zaključio je Zebić.


Santini s mrežicom na glavi




Protiv Dugopolja ozlijedio se i  strijelac pobjedonosnog zgoditka  Ivan Santini. U jednom zračnom  duelu zaradio je posjekotinu na  glavi te je u 60. minuti zamijenjen,  no liječnička služba je efikasno s  nekoliko šavova sanirala ozljedu,  što bi trebalo značiti da će i u  Zaprešiću Santini predvoditi napad  Zadra, ali sa mrežicom na glavi.
– Santini je morao šivati nekoliko  šavova na glavi, no kada je on u  pitanju onda nisam nimalo zabrinut. Radi se igraču kojeg ne trebam  ni pitati može li nastupiti u sljedećoj  utakmici. Bit će u autobusu za  Zaprešić i ja računam na njega iako  je malo nezgodna ozljeda.