Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Bez prilika teško do bodova

Autor: Andrija Dešpoja

24.08.2013. 22:00
Bez prilika teško do bodova

Foto: PIXSELL



Nogometašima Zadra nije pošlo za nogom ostvariti novo gostujuće iznenađenje protiv Lokomotive te su se na Stanove vratili s porazom od 2:0. Nije to bilo izdanje kao ono prije dva tjedna kad su u Splitu uzeli sva tri boda te je po prikazanom pobjeda zasluženo pripala konkretnijim i učinkovitijim lokosima.
Nedostajalo je u redovima Ferde Milina kreacije, pa i u konačnici pravih prilika kojima bi zaprijetili uglavnom nezaposlenom vrataru domaćina Picku. S druge strane ni obrana nije imala svoj dan te su u dva navrata lošim reakcijama dopustili kapitulaciju svog vratara Matkovića. Nije puno pomogao ni povratak jednog od najiskusnijih igrača, Igora Prahića. Njegov je dojam nakon poraza da i nije to bilo toliko loše kao što sam rezultat prikazuje.
– Nismo bili dobri u većini susreta, ali smo se uspjeli održavati u pozitivnom rezultatu sve do 42. minute. Tada smo primili gol iz prekida i bili smo primorani u drugom dijelu zaigrati rizičnije što je domaćinu pogodovalo zbog činjenice da imaju u svojim redovima brze i lakonoge igrače poput Šituma, Mišića i Matasa. Na našu nesreću primili smo dosta brzo i taj drugi gol te je bilo teško nakon toga napraviti nešto više – prvi su dojmovi Prahića s Maksimira.
Pokazatelj da nije bio Zadrov dan je i podatak da ste prvu opasnu priliku stvorili tek pet minuta prije kraja utakmice. S takvim jalovim napadom nije se mogao očekivati povoljan rezultat s ovog teškog gostovanja.
– Definitivno nije bio naš dan, a potvrda je toga što nismo imali dovoljno prilika bez kojih je teško sanjati bod(ove) protiv Lokomotive. U drugom poluvremenu smo uspjeli nešto iskreirati, ali nažalost tek pri kraju utakmice. Jedan dio zasluga za to ide i na račun Lokomotivinog pritiska koji nam nije dopuštao brži i precizniji izlazak sa svoje polovice terena. Jednostavno su bili bolji i ovaj poraz treba što prije ostaviti iza nas te se okrenuti narednoj utakmici.