Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nastavak studija uz plaćanje školarine

24.09.2010. 22:00
Nastavak studija uz plaćanje školarine


 Na sjednici Senata Sveučilišta u Zadru, zakazanoj za ponedjeljak 27. srpnja, donijet će se odluka o studentima koji su upisali studij po starom sustavu školovanja. Kraj rujna bio je predviđen kao kraj njihova studiranja, međutim, izgleda kako će se svima takvima omogućiti još jedna godina za mogućnost dovršetka studija.
– Prijedlog odluke je da se studentima koji su studirali po starom sustavu omogući još jedna godina kako bi završili studij. Oni bi izgubili status studenta i morali bi platiti školarinu, ali će moći polagati ispite i obraniti diplomski rad. U slučaju da niti nakon godinu dana ne završe studij, omogućit će im se da dovrše studij po Bolonjskom sustavu studiranja, kazala je dr. sc. Ana Proroković, prorektorica Sveučilišta u Zadru. Kada je, pak, riječ o studentima koji su položili ispite i predali diplomski rad, pa makar samo i u radnoj verziji, njima će se omogućiti dovršetak studija, odnosno obrana diplomskog bez plaćanja školarine.
Sve ovo je, naravno, prijedlog koji ide na Senat, što znači da su još uvijek moguće neke eventualne izmjene, odnosno dopune.