Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kramarić: Bivša šefica sa SDP-om rastura HDZ

Autor: Dražen Ciglenečki

24.09.2012. 22:00
Kramarić: Bivša šefica  sa SDP-om rastura HDZ

Foto: Filip BRALA



Neizmjerna ljubav i izljevi emocija premijera Zorana Milanovića i Jadranke Kosor daju jamstvo da je HDZ na putu oporavka, poručio je s presice Damir Kramarić, predsjednik osječkog HDZ-a, dodavši da je njih dvoje povezao samo cilj rušenja HDZ-a


Svojim zadnjim medijskim istupima, bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor toliko je ogorčila neke zastupnike svoje stranke da su je zbog toga kritizirali na jučerašnjoj sjednici Kluba. Jadranki Kosor, koja nije bila na toj sjednici, u HDZ-u zamjeraju što je javno izrazila neslaganje s praksom raspuštanja županijskih i gradskih ogranaka, a također i tvrdnje da se ne može ignorirati postojanje sporazuma o granici s BiH koji je uime Hrvatske potpisao Franjo Tuđman. O tome je i na baš u tu svrhu sazvanoj press konferenciji progovorio predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić.
– Pozivam vodstvo HDZ-a da razmisli o postupcima Jadranke Kosor koja pokazuje da gubitnici unutarstranačkih izbora još ne mogu prihvatiti da su oni završeni. Ona je u suradnji sa SDP-om i lijevo orijentiranim novinarima krenula u destrukciju HDZ-a na najvišoj razini. Neizmjerna ljubav i izljevi emocija premijera Zorana Milanovića i Jadranke Kosor daju jamstvo da je HDZ na putu oporavka, a da je njih dvoje povezao samo cilj rušenja HDZ-a, rekao je Kramarić koji je zanimljiv zato što je prvi zatražio ostavku Tomislava Ivića na mjesto šefa županijskog odbora. Mjesec i pol dana kasnije Ivić je doista podnio ostavku.
Nisu svi protiv
Kramarića smo zamolili za pojašnjenje što točno očekuje od HDZ-ovog vodstva da napravi u vezi s Jadrankom Kosor. On ističe da ne misli da bi donedavnu predsjednicu HDZ-a, kao početkom 2010. godine Ivu Sanadera, trebalo izbaciti iz stranke.
– To ne, ali bi joj trebalo reći – dosta, makni se iz etera. Stranka joj je dala službeni auto i neka ga koristi tako da obilazi na terenu HDZ-ove ogranke i pomaže u pripremama za lokalne izbore, kazao nam je Kramarić.
Nisu se, međutim, svi HDZ-ovci okrenuli protiv Jadranke Kosor. Ima u stranci i zastupničkom Klubu još ljudi koji joj još daju podršku i protive se novom vodstvu na čelu s Tomislavom Karamarkom.
– Nije taj Kramarić nikakav solo igrač, njega je upravo Karamarko gurao za predsjednika HDZ-a u Osijeku. U stranci se odvija jogurt revolucija i uopće neće biti iznenađenje ako Jadranku Kosor isključe iz HDZ-a, ocjenjuje jedan član stranke koji ne spada među Karamarkove simpatizere.
Nek’ vrati auto
Neslužbeno doznajemo da na Trgu žrtava fašizma nikad nisu razmišljali o izbacivanju bivše predsjednice, ali moguće su ipak neke sankcije protiv nje u slučaju da nastavi javno istupati na način koji u vodstvu HDZ-a smatraju neprimjerenim.
– Iz stranke je sigurno nećemo isključiti, iako to ona možda priželjkuje. Ali, možda ćemo tražiti da je Sabor smijeni s dužnosti predsjednice Odbora za obitelj. Osim toga, mogli bismo joj uzeti službeno auto kojoj joj je, kao i Vladimiru Šeksu, stranka stavila na raspolaganje od 0 do 24, otkriva naš sugovornik iz vrha HDZ-a.


Kosor: Neka predsjedništvo razmotri moje postupke




Jadranka Kosor očigledno ne želi produbljivati napetosti s vrhom HDZ-a, pa je tek kratko komentirala Kramarićeve poruke iz Osijeka.
– Neka samo predsjedništvo HDZ-a razmotri moje postupke. A što se tiče moje navodne ljubavi s Milanovićem, nju svi svi mogli vidjeti na saborskim aktualnim prijepodnevima dok sam bila predsjednica vlade, a i nakon toga, rekla nam je Jadranka Kosor.