Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Čeka se nalaz prosvjetne inspektorice za Debeljak

24.09.2013. 22:00
Čeka se nalaz prosvjetne inspektorice za Debeljak


 Zbog pobune roditelja učenika Područne škole u Debeljaku protiv učiteljice Anke S. i njihovih navoda da je učenike nazivala pogrdnim imenima, ostavljala ih bez nadzora i slično, nakon višeg savjetnika za ravnatelje u osnovnim školama iz Odjela za stručno-pedagoški nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje, Osnovnu školu u Sukošanu pod kojom je i debeljačka škola posjetila je i prosvjetna inspektorica Nada Galešić.
Ravnatelj OŠ Sukošan Branimir Peričić u ponedjeljak se sastao s roditeljima kako bi im predočio trenutačnu situaciju i prepričao nalaz višeg savjetnika za ravnatelje dok se nalaz prosvjetne inspekcije tek očekuje. No po uputama Marija Rogača, iz Agencije učiteljica Anka S. ovu godinu će, suprotno traženjima roditelja, predavati debeljačkim učenicima, ali pod pojačanim nadzorom tijekom čitave godine. Kako su to roditelji, koji su inzistirali na tome da se učiteljicu iz Debeljaka premjesti u Sukošan bliže ravnatelju, ili neće svoju djecu slati u školu, primili zapravo će se vidjeti tek nakon što se prozvana učiteljica vrati s bolovanja na koje je otišla početkom školske godine kada je cijela priča i krenula.
– Ne mogu reći da su roditelji zadovoljni, ali nadam se da su svjesni da se više od ovoga ne može napraviti. Pozvane su sve službe koje će ispitati rad učiteljice Anke S., kao i jesam li ja, kao ravnatelj, poduzeo sve što sam mogao, rekao je Peričić jučer.
Iako se roditelji tijekom sastanka nisu izjašnjavali o tome hoće li ostvariti svoju prijetnju pa ne slati djecu u školu kada se vrati učiteljica Anka S. ravnatelj se nada kako do toga, u zajedničkom interesu, ipak neće doći.