Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Šimić: Mlade ljude trebamo vratiti kući

24.09.2013. 22:00
Šimić: Mlade ljude trebamo vratiti kući


Završilo je ljeto, čak i kalendarski, a s njim i sezona ljetnih festivala te raznoraznih gostovanja i turneja. Među brojnim programima, velikim ili malim, pomalo u sjeni, ostaje ljetna turneja Dragon teatra. Iako možda po strani, jer nije riječ ni o Zadarskom kazališnom ljetu, Glazbenim večerima, ili pak glamuroznom Avvantura filmskom festivalu, predstave Dragon teatra pobudile su itekako velik interes publike, bilo lokalnog stanovništva, bilo turista koji su pohodili zadarske krajeve. Maja Šimić, voditeljica Dragon teatra, jako je zadovoljna.
– Naša ljetna sezona je jako dobro prošla, obišli smo uglavnom sva mjesta na kojima smo i prošle godine izvodili predstave. Malo smo promovirali Sirenu mariolu, a općenito taj dječji repertoar se pokazao jako uspješnim za ljeto. Skupio se jako veliki broj djece, što domaćih što turista, kaže Maja ističući kako joj je velika želja da održavaju i druge njihove predstave. Pa su tako igrali Anđele Babilona, ali i novu predstavu Kralj Ubua. Predstava je jako dobro primljena.
– Prošlo je izvrsno, svi su se iznenadili sa stilom predstave. Riječ je o kombinaciji fizičkog i dramskog teatra. Zanimljiva mi je jedna situacija, kad mi je prišao stranac koji ne priča hrvatski, ali mi je rekao kako je sve razumio. To je neki stil kojem ja težim, ali je potrebna jako velika podrška, ljudi koji mogu tako raditi, ističe Maja napominjući kako se ovo ljeto nije stigla okupati, ali je zato zadovoljna jer su napravili predstavu za koju je uvjerena kako će još dugo igrati. Posebno joj je drago što su igrali Mia Zara Burčul i Tomislav Kvartuč, koji su završili akademije, te su imali svoj debi u Zadru.
– Osobno sam ponosna na to, mislim da mlade ljude trebamo vratiti kući, bar ljeti za početak. Voljela bih da to postane praksa, da koristimo naše resurse, istaknula je Maja najavivši planove za predstojeću kazališnu školu i razdoblje koje je pred njima.