Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hasanbegović obećao otvaranje do kraja 2017. godine

24.09.2016. 22:00
Hasanbegović obećao otvaranje do kraja 2017. godine


Biogradskoj “rupi bez dna” nakon pet godina nazire se kraj. Radi se o dogradnji i sanaciji Pučkog otvorenog učilišta u Biogradu na Moru, Gradske knjižnice s multimedijalnom dvoranom, kinom dvoranom i novim velikim prostorom za Gradsku glazbu.
– U tijeku su radovi u sklopu sedme faze, završnom spajanju novog dijela zgrade sa zgradom u kojoj su Gradska knjižnica, uredi i prostorija za učenje stranih jezika Pučkog učilišta, Autoškola Biograd i Lovačka udruga Jarebica, kazao je Ivan Knez, gradonačelnik Biograd.
S ovom fazom radova koje izvodi Vodotoranj d.o.o. Vukovar, nakon pet i pol godina završavaju građevinski radovi. Inače, od početka projekta, prikupljanja potrebite dokumentacije i dozvola proteklo je gotovo devet godina.
– Ulazimo u zadnju trećinu radova na ukupno 7.000 metara četvornih zgrade. Za osmu fazu radova osigurana su tri milijuna kuna. Ministarstvo kulture sudjeluje sa 700.000 kuna, a Grad Biograd na Moru s 2,3 milijuna kuna. Grad plaća PDV, objašnjava Knez te nastavlja:
– Čim građevinari odu s gradilišta, trebaju započeti obrtnički poslovi u prizemlju zgrade, postavljanju instalacija, pločica i parketa, žbukanju, uređenju stropa i lifta i drugo.
Kako je riječ o velikom i financijski zahtjevnom projektu, koji će promijeniti lice grada, sredstva se osiguravaju postupno. Ovisno o tempu pristizanja sredstava napreduju i radovi, dakako, ne onim tempom kako je u početku bilo planirano.
– Ukupna vrijednost projekta je oko 4,5 milijuna eura ili oko 33 milijuna kuna. Dosad smo uložili 18 milijuna kuna plus tri milijuna kuna koji će se uložiti u osmu fazu, ukupno 21 milijun kuna. Za obrtničke poslove i interijer trebat će nam još 12 milijuna kuna, naglasio je biogradski gradonačelnik, dodajući kako će se postojeća Gradska knjižnica preurediti u moderan prostor za Gradsku glazbu.