Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prolaznici plesali uz Shakiru na Pozdravu Suncu

24.09.2016. 22:00
Prolaznici plesali uz Shakiru na Pozdravu Suncu


U poslijepodnevnim satima uz lijepo vrijeme Morske orgulje nakratko je zamijenila malo življa glazba na najpoznatijoj zadarskoj lokaciji
Pozdrav Suncu jučer je bio obasjan suncem, a lijepo vrijeme izvuklo je mnoge Zadrane, kao i velik broj turista u šetnju rivom. U poslijepodnevnim satima uz lijepo vrijeme Morske orgulje nakratko je zamijenila malo življa glazba na najpoznatijoj zadarskoj lokaciji. U cilju promocije zumba fitnessa kao sve popularnijeg rekreativno-zabavnog programa, na Pozdravu Suncu je održan projekt plesnog karaktera pod nazivom “Zumba fitness flash mob – Zadar”, koji se u rujnu odvija u više gradova u Hrvatskoj, ali i u svijetu.
Ideja je potekla od glavnih predstavnica takvog programa na području Lijepe naše, Marine Lorencin ZES (Zumba education specialist) i Jelene Diklić (Zumba jammer), a na licenciranim ZIN instruktorima je da projekt realiziraju na atraktivnoj javnoj površini u društvu svojih vježbača i prolaznika.
– Današnje popodne ćemo provesti uz zumba fitness na Pozdravu Suncu. Ova udruga radi program na nivou cijelog svijeta, snima se koreografija na Shakirinu pjesmu “La bicicletta” i onda se spaja jedan promo video za zumba.com, ali ovom prilikom i općenito za grad Zadar, pošto smo danas tu. Okupilo se dovoljno sudionika za jednu lijepu grupu, otprilike stotinjak, tu je deset instruktora, naši vježbači, prijatelji, prolaznici, kazala nam je Ida Štulić, jedna od organizatorica jučerašnjeg događanja, ističući kako je zumba sve popularnija i u našem gradu. Nedavno su bili u Osnovnoj školi Petar Preradović, na Bilom brigu u Osnovnoj školi Zadarski otoci, a rade i na Višnjiku te još nekim fitness centrima po Zadru. Podršku zadarskim zumbašima jučer su došli dati i kolege iz Hercegovine, a oduševljeni prolaznici u velikom su se broju spontano priključivali i plesali.