Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Imperativ domaćina prilika Borika

Autor:

24.10.2008. 22:00
Imperativ domaćina prilika Borika

Foto: Filip BRALA



Danas s početkom u 20 sati, u trećem kolu A-1 lige košarkaša, Borik-Puntamika će se suprotstaviti Dubravi u kojoj je bilo sve, samo ne dosadno posljednjih dana. Naime, nakon dva uzastopna poraza u Dubravi su promjenom trenera odlučili pribjeći tzv. efektu pozitivnog šoka, kako bi se razbudila momčad pred nastavak prvenstva. Novi trener je Jakša Vulić koji ima velikog iskustva na trenerskoj sjedalici i sigurno da će pokušati podići momčad u psihološkom smislu. Pred odlazak u Dubravu, kapetan Borik-Puntamike Mate Mrva smatra da će ključ eventualnog uspjeha biti u obrani.
– Svjesni smo da nas čeka iznimno teška utakmica u kojoj mi definitivno imamo manje toga za izgubiti. Nad Dubravom je golem pritisak i budemo li odigrali odličnu obranu imamo dobre šanse za uspjeh. Ako uspijemo u zadnju četvrtinu ući s egal rezultatom onda ćemo biti u situaciji da će kod njih zavladati velika nervoza što mi moramo iskoristiti. Dubrava je momčad s kvalitetnim igračima i “opća opasnost”, koja je kod njih zavladala nakon dva gostujuća poraza, dovoljno govori s kakvim ambicijama su ušli u ovogodišnje natjecanje. Računali su na pobjede s gostovanja prije početka sezone, što još nikome nije uspjelo u prva dva kola te su smijenili trenera Mašinu koji ih je uveo u Ligu za prvaka prošle godine. Oni jednostavno moraju pobijediti, a iz osobnog iskustva znam da je tek onda vrlo teško igrati.
Raspored 3. kola: Dubrava – Borik-Puntamika (subota, 20), Šibenik – Trogir, Alkar – Zabok, Cedevita – Svjetlost, Dubrovnik – Kvarner.