Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Župan: Najvažnije je izbjeći poraz

Autor: Šime Ćurko

24.10.2008. 22:00
Župan: Najvažnije je izbjeći poraz

Foto: Vedran SITNICA



Dragan Župan jedan je onih koji koji su svojevremeno nosili dres Hajduka. Istina, Župan nikad nije odigrao seniorsku utakmicu za “bile”.
– U Zadru to nije ništa novo, u Prvoj HNL uvijek je bilo Zadrana na Poljudu i onih koji su nekad igrali za Hajduk, a kasnije došli u Zadar – kaže Župan koji očekuje pozitivan ishod, a to znači izbjegavanje poraza.
– Ne vjerujem da će to biti utakmica s puno golova, realnije je očekivati borbenu utakmicu u kojoj će najvažnije biti ne pogriješiti, posebno ne pred svojim golom. Očekujem utakmicu sličnu onoj iz prvog kola prošle sezone kada je završilo 0:0.
Iako je Hajduk pokazao da može izgubiti od svakoga u ligi Župan poziva na oprez.
– Hajduk je drugi na ljestvici, sa samo tri boda iza Dinama. Iako ne igraju uvijek uvjerljivo ne možemo reći da je to loša momčad. Naprotiv, riječ je o teškom protivniku koji nam dolazi u vrlo nezgodnom trenutku.
Župan zna koliku bi težinu imala nedjeljna pobjeda.
– Da smo pobijedili Dinamo u 5. kolu danas bismo bili daleko od posljednjeg mjesta. Zna se koliko svakoj momčadi znači pobjeda protiv Hajduka ili Dinama. S tri boda protiv Splićana napravili bismo veliku stvar, možda i presudnu u borbi za ostanak.