Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sunce zasjalo i u kišnom danu

24.10.2010. 22:00
Sunce zasjalo i u kišnom danu


Festival djece “Sunce moje malo” oduševio je zadarske mame i tate koji su u velikom broju posjetili Višnjik gdje se festival odvijao. Festival je trajao dva dana za vrijeme kojih su roditelji imali priliku kupiti na jednom mjestu sve što im treba za njihovu djecu i to po nešto povoljnijim cijenama. Uz asortiman koji je privukao roditelje i djecu je privukao zabavni program koji se odvijao na pozornici.
Kao i prvog, program je bio bogat i drugog dana festivala. Događanja su se odvijala na pozornici, na sportskom poligonu te na štandovima izlagača u obliku raznih radionica, a uključene su i neke filmske projekcije.
U jutarnjim satima nakon predstave i baleta održan je folklor blok koji je zasigurno privukao najveći broj zainteresiranih. Razlog tome vjerojatno su raskošne nošnje, glasna pjesma i odlično poznavanje folklornih plesova u izvedbi djece.
Za vrijeme folklornog bloka nastupale su četiri dječje folklorne skupine. Folklorna skupina OŠ Nikole Tesle iz Gračaca podigla je publiku na noge Ličkim miksom i izvedbom dinamične pjesme „Moja diridika”. Skupina OŠ Jurja Dalmatinca iz Paga osim što se mogla pohvaliti izvornim paškim nošnjama i odličnom izvedbom plesa grada Paga „Tanac po starinski” mogla se pohvaliti i sviračem koji je uz kolo svirao tradicionalni instrument mišnice napravljene od kombinacije jarčeve kože i drveta. Splet dalmatinskih kola izvela je skupina OŠ Sv. Filip i Jakov, a kao posebni gosti gostovao je KUD „Polet” iz Ustikoline-Foče iz Bosne i Hercegovine. Predstavili su se točkom „Varoške igre”, a okupljene su oduševili neobičnim i bogatim nošnjama specifičnim za to podneblje. Njih je s druge strane oduševio Zadar.
– Ovdje smo stigli u petak, doček je bio jednostavno predivan kao i ljudi i grad. Bilo što ružno reći bio bi grijeh, rekao je Sead Uzunović, voditelj KUD-a „Polet”.
Nakon folklornog bloka ples se nastavio uz plesne skupine sa zadarskog područja koje su izvodile točke suvremenijeg plesa, a neizostavan je za naš grad postao i hip-hop. Održane su i neke sportske prezentacije, pjevačke točke te modna revija cipelica Froddo.
Sudeći po odazivu roditelja koji su u velikom broju posjetili Višnjik ovo neće biti posljednji put da se organizira ovakva vrsta sajma.