Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadranin (30) pao s 87 grama kokaina

24.10.2011. 22:00
Zadranin (30) pao s 87 grama kokaina


Policajci Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim Zadraninom koji je u subotu oko 17.40 sati u Ulici kralja Tvrtka zatečen s kokainom.
Kod Zadranina kojemu je ovo prvi delikt s opojnom drogom pronađena je vrećica s 82,2 grama kokaina, a naknadnom pretragom policajci su u njegovom domu pronašli još 4,8 grama iste droge, dvije elektronske vage i ostali pribor koji upućuje na osnovanu sumnju da je 30-godišnjak kokain posjedovao u cilju preprodaje.
– Također ga se sumnjiči da je proteklih mjeseci najmanje u dva navrata na zadarskom području preprodavao kokain i to u jednom slučaju 6,7 grama, a u drugom 1,2 grama ove opojne droge – izvijestio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske napominjući kako je sva pronađena droga osumnjičeniku oduzeta, nakon čega je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zloporabe opojnih droga. Zadranin je u ponedjeljak ujutro u pratnji svog odvjetnika ispitan, nakon čega mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju do mjesec dana zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.
Trojici vlasnika lopov iz vozila odnio fotoaparate
Policiji nepoznati provalnik u nedjelju je iz automobila požeških registracija parkiranog u Splitskoj ulici u Biogradu ukrao prijenosno računalo, tri digitalna fotoaparata te dokumente i nešto novca. Materijalna šteta pričinjena trojici vlasnika otuđenih stvari iznosi oko 20.000 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.