Foto: Ivan JAMIČIĆ
Renato Kraljev pripremao je brudet od hobotnice s orzom, Darko Miljanović brudet od hobotnice na crveno s bobom, a kuhari StolArta pripremali su hobotnicu na bosanski način
U sklopu manifestacije Zadar more večeras je pod vedrim nebom ispred Arsenala priređena prava gastroposlastica za sve ljubitelje morskih plodova, a osobito hobotnice.
Dva kuhara iz male škole brodogradnje StolArt, Emir i Davor, poznati zadarski chef Renato Kraljev te Arsenalov kuhar Darko Miljanović pokazali su svoje vještine u spremanju hobotnice i to u simpatičnom natjecanju “Tri hobotnice”. Da sve bude na razini pobrinuo se i strogi kritičar Masterchefa Radovan Marčić koji je stigao u Zadar kao poseban gost večeri.
– Ovo podneblje, baš Zadar sa svojim otocima i zaleđem, s puno verdure u kombinaciji s morem moglo bi hraniti cijelu Hrvatsku najfinijom hranom bez obzira na to je li ona iz mora ili iz zaleđa, kaže Marčić, a kako nema boljeg u poznavanju hrane vjerujemo mu na riječ.
Iako je tek ove godine službeni gost manifestacije Marčić je priznao kako je već i prije, prolazeći u ovo doba kroz Dalmaciju znao svratiti u Zadar kako bi pogledao barem koju izložbu.
– Godinama pratim ovu manifestaciju i uvijek mi se činilo pametno i zgodno na kraju sezone, pred zimu, podsjetiti se mora, kaže Marčić. Priznao je da hobotnica, koja se pripremala dok smo razgovarali s njim, odlično miriše, ali nije htio davati konačan sud prije negoli proba jelo.
Kuhari su se pobrinuli da posjetitelji koji su kasnije hobotnicu degustirali uživaju u pravoj raznolikosti okusa. Renato Kraljev pripremao je brudet od hobotnice s orzom, Darko Miljanović brudet od hobotnice na crveno s bobom, a kuhari StolArta pripremali su hobotnicu na bosanski način. Davor i Emir nisu željeli otkriti svoj tajni recept ovog neobičnog specijaliteta osim da je glavni sastojak hobotnica, gulio se i krumpir, a ostatak tajnih sastojaka ostao je samo kuharima poznata tajna.
Da nitko ne ostane gladan i žedan dok se čekala degustacija pobrinuli su se Arsenalovi kuhari koji su spremili dovoljno rižota od plodova mora za sve posjetitelje, a koji se prodavao po simboličnoj cijeni. U ponudi su bila i vina zadarskog podneblja.
najnovije
najčitanije
Nogomet
Bundesliga
Andrej Kramarić postigao dva pogotka u porazu Hoffenheima kod Bochuma
Nogomet
Španjolsko prvenstvo
Real Madrid pobjedom u San Sebastianu napravio još jedan korak prema naslovu prvaka
Ostali sportovi
ATP Madrid
Borna Ćorić je doživio težak poraz od Zvereva i ispao u drugom kolu Madrida
Moda
zadarski concept store
[FOTO] Tiramol proslavio 10. rođendan. Sana Baraba: ‘Na rubu sam suza od sreće’
Ostali sportovi
Fair play vrijedan nagrade
Odbojkaši Medicinske škole Ante Kuzmanića ispravili suca na svoju štetu
Nogomet
Nogometaš iz Vrane
Ante Zurak nakon nogometne karijere ‘ušao’ u poljoprivredne vode: ‘Ovo mi je puno manje stresnije…’
KK Zadar
POVIJESNA UTAKMICA
ČUVENA POBJEDA ZADRA Pogledajte video od kojeg ćete se naježiti: ‘Posebnija je od drugih…’
Županija
EDUKACIJA I INTEGRACIJA
Radnici iz Filipina i Nepala čine 10 posto zaposlenih u Cromarisu: ‘Posao je izvrstan, jako mi se sviđa…’
Zadar
zatvaranje cesta
VAŽNA OBAVIJEST Uskoro utrka Wings For Life uz posebnu regulaciju prometa
Zadar
fantastičan projekt