Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Med kao lijek

Autor: Ante Vidović

24.10.2012. 22:00
Med kao lijek

Foto: Velimir BRKIĆ



Na ovo predavanje pozvani su svi zainteresirani građani, osnovnoškolci, srednješkolci, studenti, farmaceuti iz naših ljekarni, pčelari, Medicinska škola, Sveučilište u Zadru, Veleučilište u Kninu, djelatnici Grada i Županije, kaže Elveđi


Pčelari okupljeni u Udruzi Dalmatinka organiziraju u subotu u 10 sati predavanje na temu apiterapija. Predavanje će se održati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u Novom kampusu, a držat će ga eminentni stručnjak dr. Josip Lončar.
– Na ovo predavanje pozvani su svi zainteresirani građani, osnovnoškolci, srednješkolci, studenti, farmaceuti iz naših ljekarni, pčelari, Medicinska škola, Sveučilište u Zadru, Veleučilište u Kninu, djelatnici Grada i Županije. Posebno bih zahvalio pročelniku Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije Danijelu Segariću i pročelnik Grada Zadra za poljoprivredu i razvitak otoka Ivici Katiću koji su financijskom podrškom omogućili ovo hvale vrijedno predavanje, kaže predsjednik Dalmatinke Zlatko Elveđi.
Apiterapija je primjena pčelinjih proizvoda u prevenciji i liječenju bolesti. Njena vrijednost i značaj je u tome što je ona potpuno prirodni način liječenja, nema štetnih utjecaja, a kontraindikacije su vrlo rijetke. Organizam se ne može naviknuti na pčelinje proizvode pa da prestane njihovo djelovanje. Med je u životu ljudi uvijek predstavljao zdravu i dostupnu namirnicu. U svim narodnim medicinama i svim krajevima svijeta, ističu zadarski pčelari, bilježe se brojni receti s više ili manje meda.