Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SHZ: Miljenko Marić kandidat za gradonačelnika Zadra

Autor: Z L

24.10.2012. 22:00
SHZ: Miljenko Marić kandidat za gradonačelnika Zadra

Foto: Tomislav JERAK



Upravni odbor podružnice SHZ-a Zadar odlučio je da će za lokalne izbore u svibnju 2013. godine za gradonačelnika grada Zadra kandidirati 53-godišnjeg mr. sc. Miljenka Marića iz Zadra, koji sada obnaša i dužnost predsjednika podružnice SHZ-a Zadar.
Marić je do Domovinskog rata radio kao rukovoditelj općih i kadrovskih poslova u Poljoprivrednoj zadrugi Vukšić, a potom kao djelatnik PU zadarske i Sigurnosno-obavještajne agencije. Završio je Pravni fakultet gdje je i magistrirao te stekao akademski stupanj magistar znanosti.
Od 2009. godine politički je aktivan u Stranci hrvatskog zajedništva te sada obnaša dužnosti zamjenika predsjednika Stranke hrvatskog zajedništva i predsjednika podružnice SHZ-a Zadar. U trogodišnjem radu SHZ je dao 500-tinjak priopćenja čiji su se tekstovi odnosili na korupciju i kriminal i na one koji su rušili tvornice u Domovinskom ratu.
– Gradom Zadrom dosad se loše upravljalo te će SHZ poticati tvorničku proizvodnju koja je do sada sva uništena. Gradska uprava i administracija bit će efikasna i brza s potpunom odgovornošću svakog službenika te će se utvrđivati njihova stručnost, kompetencija i nadzor svaki mjesec. U mandatu od četiri godine svi će objekti u prostoru grada Zadra biti priključeni na kanalizaciju i vodoopskrbu, poručuju iz stranke, te obećavaju gradnju prometnica, udvostručenje studentskih i staračkih domova u četiri godine, otvaranje radnih mjesta u prehrambenoj industriji, zapošljavanje u matalopređivačkoj, elektroničkoj i drvnoj industriji itd., a ukupno bi se otvorilo 10.000 radnih mjesta.