Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ugostitelj s Kornata bolesnog starca gurnuo s mula i umalo ubio

Autor: Suzana Bandić

24.10.2012. 22:00
Ugostitelj s Kornata bolesnog starca gurnuo s mula i umalo ubio

Foto: dnevnik.hr



Zoran Ramov proglašen je krivim jer je 3. srpnja 2008. godine nakon svađe na mulu, oko vezanja broda, Hrvoja Fabijanića bacio u more i teško ga ozlijedio. Fabijanić je tada slomio dva rebra, a kako je nešto ranije operirao karcinom grkljana, skoro se ugušio jer mu je more kroz ugrađenu kanilu ušlo u dušnik i plućno krilo


Zoran Ramov, vlasnik ugostiteljskog objekta “Aquarius” na Kornatima, nepravomoćno je jučer na Općinskom sudu u Zadru osuđen na osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Hrvoju Fabijaniću još 3. srpnja 2008. godine.
Prije četiri godine, na mulu ispred svog restorana, Ramov se posvađao s Fabijanićem i to oko vezivanja broda Pažanka na mul koji je on izgradio, pa shodno tome onda smatrao svojim vlasništvom. Gurnuo ga je s mula u more, iako je znao da je teško bolestan, odnosno da je nedavno operirao karcinom grla i imao ugrađenu kanilu za disanje i govor. Pri padu starac je polomio dva rebra s desne strane nakon čega mu je kroz kanilu počela ulaziti voda u dušnik i plućno krilo te je preživio samo zahvaljujući brzoj reakciji njegove kćeri Blaženke i vlasnika Ramovu susjednog i konkurentnog restorana Bagatela, Danijela Kršulje.
Zanimljivo je spomenuti da se ovim predmetom bavio i Prekršajni sud jer su svi sudionici ovog sukoba, njih ukupno pet, zaradili prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. I sam okrivljeni Ramov tada je “dobio” veslima po nogama.
Niti godinu dana nakon ovog incidenta ime Zorana Ramova punilo je medijske stupce, kad je “frku” podignula talijanska novinarka koja je putem medija iz Italije javnost upozorila na Ramova i svoje loše iskustvo kada je gostovala u njegovu restoranu. Po njezinoj priči, konobari su joj za večeru naplatili iznos od oko 3.300 kuna ne davši joj račun, iako je insistirala nakon čega su ona i njezina pratnja završili u moru. No Ramov je te navode oštro demantirao kazavši da je njegovo osoblje ljubazno i korektno prema gostima, a uz to i profesionalno.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU