Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mreža TV prijavila se za koncesiju u digitalnoj regiji D7

24.10.2016. 22:00
Mreža TV prijavila se za koncesiju u digitalnoj regiji D7


Sukladno članku 40. Zakona o medijima tražimo objavu ispravka članka novinarke Simeone Pancirov “Tko će doći nakon TV Vox-a: Stigle četiri ponude za TV koncesiju na zadarskom području” objavljenom u tiskanom izdanju 21.10.2016. godine i na portalu Zadarskog lista pod nazivom “Stigle četiri ponude na VOX-ovu koncesiju” radi netočnih, zbunjujućih i neistinih informacija, kao i povrede naših prava i interesa. Objavu teksta ispravka tražimo na istom mjestu i s istom opremom kao i članak.
1) Naslov članka nije istinit jer se u ovom slučaju ne radi o VOX-ovoj koncesiji. Naime, našom inicijativom Agencija za elektroničke medije je raspisala natječaj za slobodnu poziciju unutar MUX-a D. Da je tome tako novinarka je mogla i sama saznati informirajući se bolje o ovoj temi jer je natječaj za ovu koncesiju bio raspisan 14.9.2016., a Vox televizija je bila koncesionar do 28.9.2016., kad joj je trajno oduzeta koncesija. U MUX- D-e u digitalnoj regiji D7 sukladno Strategiji prelaska na digitalno TV emitiranje oduvijek su bile dvije pozicije za regionalne televizije od kojih je jednu koristila VOX televizija, a druga je bila slobodna.
2) Novinarka Pancirov pravilno objavljuje imena tvrtki koje su se javile na natječaj, ali nije informirana da se program Televizije Dalmacija zove Mreža TV pa u posljednjem pasusu zbunjuje Vaše čitatelje pišući da  “Mreža TV nije pokazala interes za davanje ponude za koncesiju iako ima svoju novinarsko-snimateljsku ekipu na području Zadra.” Istina je pak da se Mreža TV (ime našeg tv programa) ili Televizija Dalmacija d.o.o. (kako je ime naše tvrtke) prijavila na ovaj natječaj i da u njemu sudjeluje i da se radi o istome subjektu. O ovome se Vaša novinarka lako mogla informirati da je samo malo pogledala našu web stranicu ili nas osobno kontaktirala za pojašnjenje.
S poštovanjem,
Zoran Kovačić, direktor