Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vrančić se ispričao Bajlu zbog uvredljivih SMS poruka

24.10.2016. 22:00
Vrančić se ispričao Bajlu zbog uvredljivih SMS poruka


Na temelju izvansudske nagodbe koju su postigli tužitelj, zadarski novinar Hrvoje Bajlo i tuženik, aktualni dogradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, jučer je na Općinskom sudu u Zadru potvrđeno kako je privatni tužitelj odustao od tužbe. Naime, kako je obznanio na jučerašnjem ročištu Vrančićev odvjetnik Zrinko Zrilić, tužitelj i tuženik su se nagodili, odnosno pomirili, te je sucu Ivici Markoviću preostalo da zaključi kako više nema razloga za nastavkom glavne rasprave.
– Ispričao mi se i rekao kako mu je žao, i to u više navrata i prilika. Više nisam imao razloga za tužbom te sam ju stoga i povukao, rekao je Hrvoje Bajlo.
Naime, kada je 17. srpnja 2012. godine Vrančić uputio Bajlu uvredljive SMS poruke, ovaj je odlučio protiv Vrančića, koji je u to vrijeme obnašao dužnost gradonačelnika Zadra, podignuti privatnu tužbu.
Vrančićeve poruke upućene na mobitel Hrvoja Bajla prije četiri godine postale su javne jer ih je novinar objavio na svom web portalu ZDnews, a ovom događaju su – kako je tada naglašavao – prethodili njegovi upiti o novinarskoj temi kojom se bavio. Ovaj je slučaj u to vrijeme bio zanimljiv i Hrvatskom novinarskom društvu, koje je osudilo razinu komunikacije tadašnjeg zadarskog gradonačelnika u odnosu prema novinaru i uredniku portala ZDnews.