Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vučetića u Saboru nitko ne razumije

24.10.2016. 22:00
Vučetića u Saboru nitko ne razumije


Jučer su se gradom prepričavali dojmovi o prvom nastupu Mostova zastupnika Marka Vučetića, koji je u Sabor ušao iz zadarske, devete izborne jedinice. Poznat kao profesor filozofije koji o svemu, čak i o banalnim životnim pojavama, govori naglašenim filozofijskim diskursom, nerazumljivim tzv. običnom puku, očekivane je reakcije izazvao i u sabornici kada se, nakon par dana primirenog osluškivanja, odlučio javiti za riječ.
Nakon što je ‘filozofski’ referirao o određenoj temi, obratio mu se jedan saborski zastupnik kazavši otprilike: Poštovani kolega, i ja sam obrazovan čovjek i nemam problema s razumijevanjem, ali moram priznati da ništa od toga što ste, kako ste i o čemu ste govorili, uopće nisam razumio.
Filozofa Vučetića je opomenuo i dopredsjednik Sabora Gordan Jandroković poručivši mu: Kolega Vučetiću, mi znamo da ste vi obrazovan čovjek i da imate filozofijsku naobrazbu, ali molim vas da u sabornici govorite jasnim i razumljivim jezikom, primjerenim saborskoj raspravi i temi koja je na dnevnom redu.
Sudeći po okorjeloj navadi da u svemu vidi Aristotela, Kanta, Hegela ili tko zna kojeg suvremenog sumislioca, teško će se ovaj “filozof s Vira”  naći na istoj jezičnoj i misaonoj frekvenciji sa svojim “prozaičnim” saborskim kolegama.