Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Piši Split, pamti Arena

Autor: Šime Ćurko

24.11.2008. 23:00
Piši Split, pamti Arena


Pobjedom u Trogiru rukometaši Zadar Gortana napravili su veliki posao, sasvim su se odmkali od klubova iz donjeg dijela ljestvice, a s nova dva boda Zadrani su s Crikvenicom i Solinom na diobi od drugog do četvrtog mjesta. Strijelac pogotka s kojim je Zadar pobijedio u Trogiru (27:26) bio je Kristijan Brkljača i to svega pet sekunda prije kraja.
– Žeravica je blokirao dva igrača tako da sam bio neometan na udarcu. Važna je to pobjeda, za mene najvažnija ove sezone – zadovoljan je Brkljača. Vodeći Buzet daleko je pobjegao, Zadrani i ostali još ga samo teoretski mogu dostići pa ostaje borba za drugo mjesto i kvalifikacije za Premijer ligu.
– Većina klubova, osim Buzeta je podjednake kvalitete. Pitanje je samo tko ima ambicija za kvalifikacije, a tko ne. Mi svakako imamo, vjerujam da ima i Crikvenica koja je pobjedom u Puli u prošlom kolu pokazala da može biti itekako opasna. Kad je riječ o Premijer ligi treba biti realan i reći da je razlika u kvaliteti u odnosu na Prvu Dukat ligu jako velika. Imamo šansu za drugo mjesto, a što je biti u možebitnim kvalifikacijama tek ćemo vidjeti.
Pred Zadranima je večeras (19.30 sati) domaća kup utakmica s EMC Splitom, trećeplasiranom momčadi Premijer lige. Pobjednik tog dvoboja izborit će ulazak u osminu finala.
– Šteta što nećemo biti kompletni na toj utakmici jer bismo na taj način mogli vidjeti kolika je naša realna vrijednost. Split je trebao biti dobar test u utakmici u kojoj nemamo rezultatsko opterećenje. Ovako, s obzirom na probleme s ozljedama koje imamo, a među onim kojima je upitan nastup sam i ja zbog problema sa stražnjom ložom, Splićani su veliki favoriti.
Može li Zadar nečim iznenaditi društvo s Gripa?
– Bit će to jako teško. Pokušat ćemo koliko budemo mogli pa ćemo vidjeti.


 JERAK IZGUBLJEN ZA ARENU I ĐAKOVO


Za Nina Jeraka polusezona, u kojoj Zadar još očekuje domaća utakmica s Arenom i gostovanje u Đakovu, je završila. Na utakmici u Trogiru Jeraku je u jednom napadu “propalo” koljeno i javila se velika bol. Odmah ga je Mladen Brkljača, Kristijanov otac, prevezao u Ortopedsku bolnicu u Biograd, a Jerak jučer još nije imao potpunu dijagnozu.
– Za sada je sigurno da mi je “načet” meniskus, a o kakvoj je ozljedi zaista riječ znat ću u srijedu kad odlazim na dodatne preglede. Koljeno me jako boli i na tu se nogu uopće ne mogu osloniti – kaže Jerak. Osim njega utakmicu sa Splitom možda će propustiti i Ivan Buovac kojem je stradala zadnja loža.
– Vidjet ćemo na večeranjem (sinoćnjem pr.a.) treningu tko je spreman, a tko ne za Split. Sigurno je ne nitko tko ima i najmanjih problema neće igrati sa Splitom da bismo izbjegli eventualna pogoršanja. Nama je puno važnije da za subotnju utakmicu protiv Arene u Mocirama budemo kompletni – kaže Roko Paleka, trener.




 DOLAZE NEKIĆ, SURAĆ I MIKULIĆ


Zadranima će se večeras suprotstaviti i dvojica njihovih nekadašnjih suigrača, Josip Nekić i Domagoj Surać, a na klupi Splita je Zoran Mikulić, koji je Zadar vodio u Prvoj ligi 2004./05. Dolaskom Mikulića na klupu Split ove sezone igra kao preporođen i mnogi će za njih reći da su najugodnije iznenađenje Premijer lige, u devet kola imaju pet pobjeda, dva remija i samo dva poraza.