Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Napad dobar, obranu popraviti

24.11.2010. 23:00
Napad dobar, obranu popraviti


Zadovoljan sam svojom igrom, posebno u napadu, dok u obrani ima još tu mnogo prostora za napredak. Ipak, kad se izgubi, sve to doslovno pada u vodu – kazao je Šarlija


Nije lako nakon bilo kakvog poraza, a kamoli ako je taj poraz doživljen na domaćem parketu i to prvi put u sezoni. Upravo je taj osjećaj prisutan kod košarkaša Borik-Puntamike koji su u nedjelju propustili finu priliku da potvrde najbolji start u novu sezonu sa šestom pobjedom. Ostali su na pet uspjeha koji su još uvijek iznad onog predviđenog prije samog početka natjecanja. No trebat će dobro zasukati rukave u sljedeća dva kola kad ih očekuje uvijek teško gostovanje kod Kvarnera te najjača utakmica sezone protiv Splita u Jazinama. Ohrabrujuće za trenera Nevena Plantaka može biti forma Marina Šarlije koji se primjetno diže od svog “pet do 12” dolaska u redove zelenih nakon iznenadnog odlaska Ive Ivanova u Zadar. Njegovih 19 poena protiv Brođana garancija su za iduće utakmice u kojima će njegovi poeni itekako biti potrebni Puntamičanima.
– Zadovoljan sam svojom igrom, posebno u napadu, dok u obrani ima još tu mnogo prostora za napredak. Ipak, kad se izgubi sve to doslovno pada u vodu. Uvijek sam za opciju da odigram loše, a da moja momčad pobijedi. Nažalost, ove nedjelje nismo jednostavno mogli učiniti nešto više protiv raspoloženih Brođana koji svake godine igraju u Ligi za prvaka i imaju sastav u kojem ima dosta kvalitetnih pojedinaca.
Gdje leže najveći uzroci vašeg prvog domaćeg poraza?
– Prvenstveno je bio problem šut za tri i skok. Ta dva segmenta su nam uvijek bili iznad prosjeka s čime bismo i dobivali utakmice. No dogodio se takav dan, iznimno raspoložen protivnik te teška situacija kroz tjedan prije utakmice s ozlijeđenim igračima. To je bilo previše loših stvari da se ne bi odrazilo na konačan rezultat protiv Svjetlosti. Nismo zadovoljni što smo izgubili u svojim Jazinama, no trebamo dignuti glave i pokušati već u Rijeci nadoknaditi taj kiks. I onda dočekati Splita koji je pokazao daleko najviše u dosadašnjem dijelu natjecanja.
Po drugi put ste u samo dvije godine navukli zeleni dres. Kakva je razlika između te momčadi prije dvije sezone i ove današnje?
– Ima dosta razlike. No najvažnija je da smo prije dvije godine imali dosta iskusniju momčad, koja je znala odigrati na rutinu pogotovo u egal završnicama. Ova momčad pak ima više potencijala, puno je mlađa i agresivnija. Ne nedostaje nam sada energije i te želje, no često to neiskustvo zna i omesti što se dobro vidjelo protiv Svjetlosti kad smo u više navrata znali reagirati ishitreno i brzopleto. Bilo je dosta pogrešaka i kad ih uspijemo svesti na minimum, onda to sve izgleda više nego dobro. Nadam se da ćemo u budućim utakmicama ipak biti lišeni tih problema s ozljedama, što će nam omogućiti da igramo s maksimalnim pristupom svakog igrača.