Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dražović opet u starom jatu

24.11.2011. 23:00
Dražović opet u starom jatu


Nisam se nadao da će me zvati iz Sonik-Puntamike, međutim, zazvonio je mobitel i trener Plantak je objasnio situaciju, kazao da sam mu potreban da uskočim kao drugi play u sastav i nisam se puno premišljao već prihvatio ponudu. Odradio sam već dva treninga nakon kojih sam potvrdio svoju kondicijsku pripremljenost


Pred dolazak sinjskog Alkara u Jazine u sklopu 8. kola A-1 lige u Sonik-Puntamici su posegnuli za novim osnaživanjem svojih redova. Ozljeda drugog organizatora igre Nikole Blaževića ponukala je trenera Nevena Plantaka na potragu za njegovom akvizicijom i pronašao ju je u 24-godišnjem Tomislav Dražoviću. Poznato lice u svlačionici Puntamičana, jer je Dražović pet sezona proveo u zelenom dresu, većinu za vremena Tihomira Bujana i jedan mali dio kada je na klupu došao Plantak. Kod Dražovića nije bilo puno premišljanja na ovaj kako će i sam reći za njega pomalo iznenađujući poziv, prihvatio je ponovno navući zeleni dres do kraja sezone i nada se da će pomoći momčadi da nastavi sigurno broditi A-1 ligom.
– Nisam se nadao da će me zvati iz Sonik-Puntamike, međutim, zazvonio je mobitel i trener Plantak je objasnio situaciju, kazao da sam mu potreban da uskočim kao drugi play u sastav i nisam se puno premišljao već prihvatio ponudu. Odradio sam već dva treninga nakon kojih sam potvrdio svoju kondicijsku pripremljenost.
Prošlo je dvije sezone od kada ste posljednji put nastupili u zelenom dresu.
– Odlučio sam tada zbog obveza na fakultetu staviti malo košarku sa strane, tj. igrao sam, ali u A-2 ligašima gdje nije bilo obveze svakodnevnog treniranja. Međutim, usput sam se i bavio boksom tako da sam održavao dobru kondiciju sve ovo vrijeme, pa mi nije bilo teško pristati na poziv iz kluba u kojem sam proveo pet divnih godina.
Možemo ponovno očekivati onu poznatu jurnjavu po terenu po čemu vas najviše sigurno pamte navijači Sonik-Puntamike.
– Da, pamte me ljudi po tom mom borbenom duhu i jurnjavi po terenu, no mislim da ću morati u ovoj momčadi upravo raditi suprotno s obzirom da sličan igrač meni već postoji u momčadi. Mario Pešut je pokazao da je zasluženo prvi razigravač i doveden sam prvenstveno da uskočim kada ga trener odmara. On je mlad i perspektivan, no prenaporan mu je ritam od 40 minuta po utakmici. Stoga ću morati u tim minutama kada ga zamjenjujem čak i smirivati igru.
Kakva vam se čini ovosezonska momčad Sonik-Puntamike?
– Kao i svake sezone ima tu mnogo mladih i neiskusnih igrača, no sistem trenera Plantaka je dobro poznat. Traži se u svakoj utakmici maksimum uz šematizirane obrambene postavke, tako da su nakon iznenađujuće odlične prošle sezone i ove ti momci pokazali da su tvrd orah svima i moje predviđanje je da će sve biti bolji kako sezona bude odmicala. Normalno ima tu mnogo oscilacija, uspona i padova, ali doći će vremenom sve na svoje i još kada se vrate ovi ozlijeđeni igrači pokazat će se da smo i opasniji nego što nas drugi protivnici doživljavaju.
Premijera vam je sutra u 18 sati kada u Jazine stiže Alkar.
– Svi se nadamo da ćemo upisati četvrtu pobjedu, a znamo da bez poznatog angažmana u svih 40 minuta ne možemo ostvariti zacrtani cilj. Sinjani dolaze nakon lošeg ulaza u sezonu puni samopouzdanja, jer su u prošlom kolu na svom parketu okrenuli izgubljenu utakmicu protiv Kvarnera, što ih je sigurno diglo. Kod njih već nekoliko sezona postoji stara garda igrača poput Gaurine, Župića, Ćurkovića i Modrića kojima su pridodani neki mladi igrači, tako da očekujem tradicionalno tijesnu i borbenu utakmicu. Naravno, sa sretnim završetkom za Sonik-Puntamiku – zaključio je povratnik Dražović.