Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jonjić: Primili smo previše golova

24.11.2011. 23:00
Jonjić: Primili smo previše golova


Ovih 19 bodova i ne izgleda toliko loše kada se vidi koliko su nam protivnici zabili – kaže Jonjić


Matej Jonjić (1991.) jedan je od brojnih igrača Hajduka koji su prošli nogometnu školu na Poljudu, ali sreću u prvoj momčadi “bilih” nisu našli. Istina, za Mateja (1991.) još ima vremena, uostalom mladi stoper ima ugovor s Hajdukom, ugovor koji trenutačno odrađuje kao posuđeni igrač u Zadru. Nakon što su ovih dana vrata prve momčadi u Hajduku zatvorena još trojici mladih igrača Jonjić je još sigurniji da je dolazak u Zadar prošlo ljeto bio odličan izbor.
– Nudili su mi ostanak u Hajduku i da se kod Krasimira Balakova, koji je tada došao na klupu, izborim za priliku. Nisam to prihvatio jer sam prije toga već bio godinu i pol dana u Hajduku, a u tom vremenu odigrao sam sedam utakmica. Nije bilo smisla ponovno sjediti na klupi ili biti na tribinama. Želio sam otići u klub u kojem ću igrati – naglašava Jonjić.
Taj klub nije trebao previše tražiti, Zadar je bio logičan izbor s obzirom na pozitivno iskustvo koje Jonjić nosi sa Stanova iz polusezone 2009./10.
– Prije dvije i pol godine u Zadar sam došao kao junior Hajduka. Nisam znao kako ću se snaći, kako će me momčad prihvatiti, ali na kraju se pokazalo da je to i za mene i za Zadar bilo dobra polusezona.
Nakon toga Jonjić je s Goranom Jozinovićem vraćen na Poljud gdje je sa Stanova preselio i Marin Ljubičić. Razlika je u tome što su Jozinović i Jonjić bili posuđeni Zadru, a Ljubičić je prethodno bio raskinuo ugovor s Hajdukom.
– Vratio sam se u Hajduk nadajući se da ću igrati. U Zadru samo imao mjesto u momčadi i premda sam znao da mi to ne garantira igranje u Hajduku očekivao sam da će prilike biti. Kako se to nije dogodilo za mene, a vjerujem i za Hajduk, najbolje je bilo vratiti se u Zadar.
Zadar danas i prije dvije i pol godine?
– Nema velike razlike. Kada je riječ o mojoj igri osjećam više samopouzdanja nego kada sam prvi put bio u Zadru. S obzirom da sam tada bio junior to je i logično.
Jonjiću posudba istječe nakon jesenske polusezone.
– Želim odraditi utakmice protiv Lučkog i Hajduka najbolje što mogu, a onda ćemo razmisliti kako dalje. Za sada ne znam što je najbolja opcija.
A Zadar sutra protiv Lučkog nema mnogo opcija.
– Jedini izbor je pobjeda. Znamo da Lučko u posljednjim kolima igra jako dobro, podigli su kvalitetu igre i ne očekujem laganu utakmicu. Uostalom, igrali smo protiv njih u 1. kolu i osvojili bod. Bila je to utakmica koju smo mogli pobijediti, ali i izgubiti.
Zadarska obrana ove jeseni pušta na sve strane. Koliko na to utječu stalne promjene u zadnjem redu?
– Ne znam jesu li te promjene utjecale na konačan učinak, ali to nam ne može biti opravdanje. Istina je, primili smo previše golova i ovih 19 bodova ne izgleda toliko loše kada se vidi koliko su nam protivnici zabili.


 KONTRA TOMISLAVA GLUMCA




Jonjićev nogometni put isprepleće se s onim Tomislava Glumca, mladog stopera Hajduka na kojeg Krasimir Balakov više ne računa. Kada je Jonjić otišao iz Zadra prije dvije godine na Stanove je došao Glumac, inače Jonjićev vršnjak, i ostao godinu i pol dana. Prošlo ljeto Glumac se vratio u Hajduk, a Jonjić u – Zadar.
– Tako je sve to ispalo. Obojica smo igrali u Zadru, ali ne i u Hajduku. Žao mi je što su se na Poljudu odrekli toliko mladih igrača. To bi bilo razumljivo da oni koji su dovedeni umjesto njih kvalitetniji. Ovako… Međutim, svaki klub bira svoj put, tako i Hajduk.


 PRESKOČIO SAMO LOKOMOTIVU


Crveni karton u Varaždinu u 3. kolu koštao je Mateja Jonjića stopostotnog učinka kada je riječ o nastupima u dresu Zadra ove jeseni. Zbog Varaždina Jonjić nije nastupio u 4. kolu protiv Lokomotive na Stanovima. Sve ostale utakmice odigrao je po 90 minuta i, premda je obrambeni igrač, još nije sakupio tri žuta kartona.