Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Najmlađi bojom obilježili blagdan sv. Krševana

24.11.2011. 23:00
Najmlađi bojom obilježili blagdan sv. Krševana


Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana obilježili su i najmanji. Nakon što su jučer kroz jutro marljivo radili na radionici “Grade moj lipi” Udruge odgojitelja predškolske djece “Maraška”, u večernjim satima u Gradskoj loži otvorena je izložba dječjih radova koje su izradili mališani iz 12 zadarskih vrtića.
– Na ovoj izložbi imamo priliku vidjeti kako oni najmlađi vide našeg zadarskog zaštitnika, rekla je na otvaranju izložbe ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš istaknuvši da se i u budućnosti veseli zajedničkoj suradnji.
Mnogobrojnim okupljenim roditeljima, koji su izložbu došli pogledati s djecom, obratila se i predsjednica Udruge “Maraška” Edita Tošić.
– Ovdje se doista osjećam kao u svojoj kući, u svom gradu. Jutros smo jako vrijedno radili na našim radionicama i drago mi je da su bile tako dobro posjećene. Na taj način svom gradu čestitali smo rođendan, rekla je Tošić.
Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Joso Nekić. Prije samog otvaranja Nekić je posjetiteljima uputio pozdrave uime gradonačelnika Zadra dr. Zvonimira Vrančića te je istaknuo da mu je zadovoljstvo biti s odgojiteljima djece, djecom i njihovim roditeljima čije projekte u radu s djecom nastoji podržati u svakoj prilici.
– Nadam se da će ova izložba biti tradicionalna i da ćemo se družiti ovako lijepom prigodom svake godine na dan sv. Krševana, zaključio je Nekić proglasivši izložbu otvorenom.