Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Nestali poduzetnik pronađen u automobilu pod morem

24.11.2011. 23:00
Nestali poduzetnik pronađen u automobilu pod morem


Nakon šestodnevne potrage, građevinski poduzetnik Josip Zagoršak (43) iz Gornjeg Jesenja koji je posljednje dvije godine s obitelji živio u Zadru, pronađen je mrtav u automobilu u moru pokraj trajektnog pristaništa u Preku.
Plavi BMW zadarskih registracija za kojim su desetak policajaca PU zadarske i članovi Gorske službe spašavanja Zadar tragali još od nedjelje ujutro na kopnenom i obalnom dijelu otoka Pašman i Ugljan, pronašao je oko 12.20 sati ronioc GSS-a, a u njemu i beživotno tijelo 43-godišnjaka na dubini od 5,5 metara.
– Danas je dovršena potraga za 43-godišnjakom čiji je nestanak prijavljen u nedjelju. Nakon višednevne potrage u moru u trajektnom pristaništu pronađen je automobil s tijelom koje je potom prebačeno na Patologiju Opće bolnice u Zadru gdje će po nalogu Županijskog državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija – rekao je u Preku Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske napominjući kako će se po onončanu obdukcije znati više o okolnostima koje su dovele do ove tragedije. Žodan je spomenuo kako je osim policajaca i gorskih spasioca koji su za nestalim muškarcem tragali na kopnu i u obalnom dijelu dvaju otoka, za potragu bio angažiran i policijski helikopter koji je to područje nadlijetao u dva navrata.
– Nakon što smo od policije dobili informaciju i zahtjev za traganje za 43-godišnjakom u utorak, mi smo do danas u podne prešli više od 300 kilometara obale na Pašmanu i Ugljanu. Budući da smo pretpostavili da auto na kopnu nije tek tako mogao nestati, a imali smo i informaciju da BMW koji je nestali muškarac vozio nije bio na trajektu, zvali smo u pomoć ronioce. Jučer su pretražili trajektnu luku Tkon, nakon čega je uslijedila pretraga trajektne luke Preko gdje je pronađen automobil i osoba u njemu – rekla je Jana Mijailović iz zadarskog GSS-a.
Zagorski poduzetnik koji se prije dvije godine s obitelji doselio u Zadar gdje se najviše bavio posredovanjem u prodaji nekretnina, u Dobropoljani je, kako saznajemo od njegovih prijatelja koji su jučer u trajektnoj luci s nevjericom promatrali izvlačenje automobila iz mora, u Dobropoljani je gradio apartman. U subotu navečer družio se s prijateljima s kojima je obišao nekoliko kafića u Dobropoljani i Ugljanu, a prethodno je bio i kod prijatelja u Kalima na fešti. Iako se spominjalo kako je posljednji put viđen u kafiću Nautilis u Dobropoljani oko 1.30 sati, prema posljednjim informacijama koje se moglo čuti od njemu bliskih osoba, on je nakon toga popio još nekoliko pića s prijateljem iz Jesenja u mjestu Ugljan, nakon čega su se razišli. Na rastanku, prijatelju koji je otišao kući i tek sutradan saznao ta njegov nestanak, navodno je rekao da ide vidjeti radi li još koji kafić te da će još nešto popiti. Šest dana otkako je njegov 19-godišnji sin Ivan, inače vlasnik jednog biogradskog kafića i učenik četvrtog razreda srednje škole u Zadru, prijavio njegov nestanak, pronađen je mrtav u moru, a po svemu sudeći, tamo je završio nesretnim slučajem.
– Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, a niti na vozilu nema vidljivih tragova koji bi ukazivali na kazneno djelo – kazao je Žodan nakon što je plavi BMW dizalicom izvučen iz mora.