Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Policija ispitala nekoliko sumnjivaca za paljevinu audija

24.11.2011. 23:00
Policija ispitala nekoliko sumnjivaca za paljevinu audija


Tragajući za krivcem koji je na benkovačkom parkiralištu u utorak nešto prije tri sata zapalio audi A6 benkovačkog ugostitelja Jakova Ledenka, policija je jučer na obavijesni razgovor privela nekoliko sumnjivaca. No, nakon kriminalističkih istraživanja nad osumnjičenima, pokazalo se ipak da su na krivom tragu, pa se istražne radnje nastavljaju i dalje. U požaru koji je na noge dignuo stanare nekoliko zgrada na Trgu hrvatske mladeži u Benkovcu izgorjelo je i nagorjelo ukupno sedam vozila, mahom poznatih Benkovčana, od kojih su svi redom, uključujući i Ledenka, tvrdili da nemaju razloga za sumnju u podmetanje jer nisu primali prijetnje niti se kome zamjerili.
Stručnjaci zagrebačkog Centra za kriminalističko istraživanje Ivan Vučetić, međutim, već su sutradan nakon očevida na mjestu događaja i automobilu vlasnika benkovačkog kafića Oskar, otkrili da je požar koji je buknuo na prednjem dijelu deset godina starog audija A6 podmetnut.
Istraga se nastavlja, a policija moli građane ukoliko imaju neku informaciju koja bi rasvijetlila okolnosti ovog događaja da ih o tome izvijeste pozivom na broj 192 ili osobno u nekoj od policijskih postaja.