Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Drag nam je Boban Čavrag

24.11.2013. 23:00
Drag nam je Boban Čavrag


Zadar je prekinuo niz od tri poraza i to glatko s 3:0 u setovima. Domaće je predvodio Boban Čavrag s 22 poena, koji je pucao sa svih pozicija i nezaustavljivo prolazio pokraj blokova Opatije.
No, tjedan pred utakmicu donio je mnogo dvojbi i problema za trenera Marina Masnića. Zadru su tako nedostajali ključni igrači iz ove sezone: Škara, Viduka i Surać. Prva dvojica su, za sada, odustala od odbojke, dok je Antonio Surać bio odsutan zbog smrtnog slučaja u obitelji.
Stoga su oni koji su u subotu nosili dres Zadra odlučili s mnogo borbenosti pokušati zadržati bodove na Višnjiku. „Plavi” su bolje krenuli u utakmicu, i na prvom tehničkom time-outu je bilo 8:5. Nastavilo se poenom na poen do 16:12. Recept je bio dobar prijem, brza lopta dizača Marija Grubišića za Čavraga. Nije obrana Opatije znala načina zaustaviti Čavraga, što najbolje govori podatak od 9 izravnih poena u prvom setu. 
Drugi set je bio preslika prvoga. Ono što veseli je da su se i mlađi opustili i iskoristili priliku. Mislav Lučić i Tomislav Karamarko svojim poenima su dali širinu Zadrovom napadu. U trenucima kad bi i nedostajalo snage, igrači Opatije bi loše servirali i time gasili svoju šansu da uzmu bodove.
Treći set donio je neizvjesnost do rezultata 11:11. Zatim su sljedećih nekoliko poena odličnim blokovima donijeli Frleta i Kvartuč, na servis je došao sjajni Čavrag i tu je priči bio kraj. Raspala se poslije toga trenutka igra Opatije. Srčani Zadar u pomlađenom sastavu ugrabio je važna tri boda, prekinuo niz od tri poraza i pokazao novu sliku. Igrači koji su do sada nisu igrali, sad su svoj posao odradili dobro i dali nadu za nastavak natjecanja u skupini. U sljedećem kolu, odbojkaši putuju u Slavonski Brod. Ako pristup bude kao i protiv Opatije, nema straha. Slaže se s time i Marin Masnić, trener Zadra.
– Bili smo oslabljeni zbog izostanka trojice iskusnih igrača. No, koga nema bez njega se mora. Mlađi su bili primorani odigrati u novim ulogama, gdje su nosili igru momčadi. Učinili su to jako borbeno i s time sam zadovoljan. Nažalost, nismo u mogućnosti ponuditi novčanu podršku našim starijim igračima i zato ćemo u sljedećim utakmicama morati mlađima dati više prostora. Naš osnovni cilj je ostanak u ligi – zaključio je Masnić.


 ZADAR – OPATIJA 3:0


(25:20, 25:16, 25:13)
ZADAR – Dvorana ŠC Višnjik. Gledatelja: 50. Suci: Adamek i Raca (obojica Zagreb).
ZADAR: Lučić 10, Belić 1, Čavrag 22, Karamarko 4, Buterin, Babić, Grubišić 2, Frleta 6, Kvartuč 5, Žorić (L). Trener: Marin Masnić.
OPATIJA: Vrkić 4, Puščić (L), Osojnak 10, Paris, Petrović 2, Bručić 5, Trifunović, Keller, Dukić 12 (C), Aganović. Trener: Vladimir Brnečić.