Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Za još bolje rezultate Obrtničkoj školi novi prostor

24.11.2016. 23:00
Za još bolje rezultate Obrtničkoj školi novi prostor


Proslava Dana Obrtničke škole Gojka Matuline počela je suzama. Profesori i učenici minutom šutnje odali su počast nedavno preminulom profesoru Stevi Kosanoviću, a njihova topla reakcija prisjećanja na profesora svjedoči ljudski odnos koji profesori ove škole imaju sa svojim učenicima.
Obrtnička škola Gojka Matuline slavila je jučer, na Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana, svoj dan. Dan škole posvećen je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u formiranju škole službeno otvorene 23. studenog 1993. godine pod imenom Gojka Matuline, u spomen na profesora koji je prije 40 godina, zajedno s kolegom Vicom Vlatkovićem, tragično stradao na radnom mjestu u zadarskoj gimnaziji.
Zgrada u kojoj se škola nalazi raspolaže sa šest učionica, četiri praktikuma za vježbe iz frizerstva, pedikerstva, primijenjene kozmetike i kozmetologije, školskog laboratorija te dvorane za tjelesni u kojoj je održan jučerašnji program. Školu trenutno pohađa 221 učenik, od čega i tri dečka, a školuju se za zanimanja frizera pedikera i kozmetičara. Središnja točka programa bila je jučer modna revija na temu Japana, pri čemu su učenici pokazali svoje vještine.
Tijekom odlično posjećene revije dvoranom je prošetalo 14 modela na kojima su radili budući frizeri, pedikeri i kozmetičari. Ponosna ravnateljica Maja Selimović naglasila je kako uz već sada jako dobru opremljenost škole nastoje da njihovi učenici imaju što bolje uvjete, te je zbog toga posebno raduje što će u budućnosti dobiti dodatni prostor.
– Zahvaljujući Zadarskoj županiji i nadležnom Uredu za društvene djelatnosti dobili smo novi prostor uz školu te je upravo završena druga faza uređenja tog prostora. Bit će tu još jedan frizerski praktikum, kabinet, nekoliko učionica, ali i velika multimedijalna dvorana koja bi zaista mogla zadovoljiti potrebe grada Zadra, zaključila je Selimović.