Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prozor u dvorište Ljekarne

Autor: Anamaria Perović

24.12.2009. 23:00
Prozor u dvorište Ljekarne

Foto: Tomislav JERAK



Zaista ne vidim u čemu je “frka”, oni tu ne žive nego samo rade, a ja tu živim. Uostalom, ovo i nisu vrata, nego samo veći prozor, zaključio je Mostahinić


Mi smo prije osam godina uredili ovaj balkon i samo smo ga mi koristili. Sada je došao taj susjed, koji je dugo živio negdje u inozemstvu, razbio je zid na mjestu gdje je nekad bio prozor čime je i on dobio izlaz na balkon. No problem je u tome što on nije tražio našu suglasnost za te radove, rekao je jučer Božo Čolak, direktor Ljekarne Zadar.
Njihov susjed je probio zid i prozor te je tako dobio izlaz na terasu koju su koristili djelatnici Uprave Ljekarne, čije se sjedište nalazi u Ulici don Ive Prodana na zadarskom Poluotoku.
 – Prije je na mjestu ovih vrata bio prozor na kojem je, kao i na ostalim prozorima, bila željezna rešetka. To su stanari te zgrade sami stavili kako im nitko ne bi mogao provaliti i nikad nisu imali izlaz na ovaj balkon, već smo ga samo mi koristili, objasnio je Čolak. Dodao je da je susjed prije dva dana doveo radnike koji su na mjestu prozora probili zid i tu je stavio novi prozor, a preko odušaka za ventilaciju drvarnica napravio je stepenicu, objasnio je Čolak.
Čolak je objasnio da je pozvao komunalne redare koji su pregledali teren, jer je taj balkon u gradskom vlasništvu, a, dodao je, budući da se radi o staroj zgradi, pod posebnom je zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika.
 – Ovdje živim od 1958. godine i oni su nam uzeli taj balkon. Mi smo prije imali izlaz na taj balkon, ali oni su nam zatvorili izlaze na balkon i na dvorište. S jedne strane nas je zatvorila ljekarna, s druge banka i imamo samo izlaz za četiri cijevi za ventilaciju drvarnica, rekao je Eduard Mostahinić, koji je izveo ove radove. On je istaknuo da je imao suglasnost svih svojih susjeda za ove radove.
 – Zaista ne vidim u čemu je “frka”, oni tu ne žive nego samo rade, a ja tu živim. Uostalom, ovo i nisu vrata, nego samo veći prozor, zaključio je Mostahinić.