Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ana Lovrin: Glavu gore!

24.12.2011. 23:00
Ana Lovrin: Glavu gore!


Svoju snagu najorganiziranije i najjače hrvatske političke stranke pokazat ćemo već na lokalnim izborima, kazala je Lovrin


Prije 22 godine, 23. prosinca 1989., u prostoru kina Pobjede osnovan je Općinski ogranak HDZ -a za područje bivše Općine Zadar. HDZ je i u zadarskoj regiji osnovan na turbulentnim temeljima ondašnje politike i načelima dr. Franje Tuđmana.
Na proslavi obljetnice osnutka ogranka na  Višnjiku, u petak u Maloj dvorani Krešimira Ćosića, nije nazočio prvi HDZ-ovac Zadarske županije Božidar Kalmeta. U to je vrijeme još uvijek bio zauzet primopredajom “svog” Ministarstva mora, prometa i infrastrukture svom nasljedniku iz Kukuriku koalicije Zlatku Komadini. Na povijesno osnivanje HDZ -a iz zadarskog kina Pobjeda nazočne je upoznao Radovan Dunatov, pročelnik Grada Zadra za kulturu i sport. Dok je za umjetničko-kulturni program bila zadužena klapa Kontrada. Jedini govornik na svečanosti bila je nova-stara saborska zastupnica Ana Lovrin, predsjednica Gradskog odbora HDZ-a.
– Ukoliko se u obzir uzme činjenica u kojim se okolnostima HDZ našao neposredno prije izbora ovo je dobar rezultat. HDZ je uvjerljivo pobijedio u 9. izbornoj jedinici i osvojio osam mandata. Nažalost to se nije dogodilo na nacionalnom nivou, kazala je Lovrin koja se pritom zahvalila svim ljudima koji su stvarali ovu stranku s pokojnim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom,  svim vrijednim i poštenim članovima, simpatizerima, volonterima, koji nisu posustali ni kada je bilo najteže.
HDZ ima 22 godine odgovornost, ali čast i obvezu da vodi Grad Zadar i Zadarsku županiju, kazala je Lovrin.
–  Pravovaljana kontinuirana politika HDZ-a već 22 godine predvodi ovaj grad i županiju. U svih šest lokalnih izbora smo sami ili s koalicijskim partnerima pobijedili. Sve je to dovelo da su grad i županija među najperspektivnijima u Republici Hrvatskoj, naglasila je Lovrin.
– Glavu gore. Moramo sabiti redove kako bi mogli promovirati ideje prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U stranačke prostorije stalno nam dolaze ljudi, novi članovi i oni koji obnavljaju članstvo kako bi pokazali da nas ima. Svoju snagu najorganiziranije i najjače hrvatske političke stranke pokazat ćemo već na lokalnim izborima. HDZ se dokazao u najtežim trenucima, zaključila je Lovrin.


 IZOSTALI I LONČAR, JEROLIMOV, KURTOV…




Osim Božidara Kalmete na Višnjiku nije bilo ni dopredsjednika ŽO HDZ-a Željka Lončara, te Ive Jerolimova i Milivoja Kurtova koji su se nalazili na izbornoj listi u 9. izbornoj jedinici, kao i nekih gradonačelnika i načelnika koji su u to vrijeme imali sjednice Vijeća i usvajali proračun za 2012. godinu.