Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Kad odrastem bit ću dijete”

24.12.2016. 23:00
“Kad odrastem bit ću dijete”


Učenici i njihovi roditelji s nastavnicima i profesorima OŠ Šimuna Kožičića Benje i ove su godine organizirali božićnu priredbu u predvorju škole, koje je preuređeno prošlo ljeto. Okupljene je pozdravio Marko Marin, ravnatelj škole, a don Igor Ikić, župnik Puntamike, podijelio je božićni blagoslov.
– Svaki Božić nam iznova pokazuje koliko je Bog volio čovjeka. Bog nam ovih dana dolazi kao dijete da bi nam bio blizak u svim životnim situacijama, ali i dao odgovor na pitanje odakle smo došli, zašto smo na ovoj zemlji i kamo idemo – rekao je don Igor, župnik Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.
Uslijedio je 55-minutni program u kojem su u prvom planu bili najmlađi, učenici prvih i drugih razreda. Ipak, početak programa pripao je učenicima 5. i 6. razreda koji su na zanimljiv način predstavili božićne običaje u raznim dijelovima Hrvatske. Tako im nije bilo teško ni govoriti kajkavskim narječjem, za što su posebno nagrađeni pljeskom. A pljeskalo se i svima ostalima, s naglaskom na učenike OŠ Voštarnica koji tradicionalno sudjeluju u ovom događaju. Zadnju, ujedno i najdužu predstavu, osim djece, izvodili su i njihovi roditelji, među kojima se “našao” i danski pisac Hans Christian Andersen, koji je poručio da, i 211. godinu nakon svog rođenja “živi u svojim bajkama”. Upravo je “Andersen” uzeo gitaru i poveo pjesmu “Kad narastem bit ću dijete”. Učenici 4. c razreda učiteljice Erne Kvartuč vodili su program i za kraj svima zapjevali uspješnicu Fantoma “Sretan Božić svakome”.
– Velika nam je radost da su najveći dio programa iznijeli učenici nižih razreda, a zadovoljni smo i s aktivnim sudjelovanjem roditelja – zaključio je Marin zaželjevši svima sretan Božić i novu godinu.