Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dva Marina za dva boda

Autor:

25.01.2009. 23:00
Dva Marina za dva boda

Foto: Filip BRALA



Inače nemam običaj isticati pojedinačne učinke, ali nakon ove utakmice nisam mogao zaobići uz Šarliju i igru Jurjevića i Dundova koji su bili naši najveći aduti u ovoj vrijednoj pobjedi – pohvalio je učinak trojice igrača Bujan


Borik-Puntamika svojom sedmom pobjedom protiv Dubrave uspjela je održati dobre izglede za plasman u Top 4 A-1 lige. Početna prednost iz prve četvrtine (26:16) se na kraju pokazala prevelikom preprekom za goste koji su i u ovoj utakmici pokazali kako su totalno druga momčad kad napuste Dubravu, što dokazuju svi porazi na gostujućim terenima dosad. Važna pobjeda Puntamičana vratila je osmijeh na lica igračima, a i treneru Tihomiru Bujanu kojemu do sljedeće subote predstoji smisliti plan za nova dva boda protiv Trogira u Jazinama.
– Čestitao bih svojim igračima na odličnoj utakmici u kojoj su pokazali karakter. Vodstvo od deset razlike iz prve četvrtine je bilo ključno. Iznimno sam zadovoljan ozbiljnim pristupom mojih igrača koji su nakon dva poraza u ovu utakmicu ušli držeći se striktno onoga što smo zacrtali. S ovom pobjedom ponovno smo se aktivno uključili u borbu za Ligu za prvaka – kazao je Bujan.
U pobjedi Borik-Puntamike najveći obol dali su dva Marina. Šarlija sa 17 poena, 13 skokova i 3 asista, a Jurjević s 19 poena, 2 skoka i 4 asista.
– Posebno me veseli učinak Šarlije koji je odigrao utakmicu sezone i potvrdio uz Đugumovu partiju u Dubrovniku da su se njih dvojica podigli na onu razinu s kojom ćemo biti vrlo opasni na centarskim pozicijama. Poznavajući situaciju u Borik-Puntamici unatrag nekoliko sezona uvijek smo malo šepali na tim pozicijama gdje nam je tu funkciju uglavnom obavljao Mrva kojemu nije ipak to prirodna pozicija. Sad smo u situaciji da sa Šarlijom, Đugumom i povratnikom Grgurovićem imamo slatke brige po tom pitanju. Inače nemam običaj isticati pojedinačne učinke, ali nakon ove utakmice nisam mogao zaobići uz Šarliju i igru Jurjevića i Dundova koji su bili naši najveći aduti u ovoj vrijednoj pobjedi.
S ovom pobjedom ste ponovno “izdigli glavu iznad površine” i pogled prema Ligi za prvaka je puno bistriji. Iako je ovo kolo ponudilo pregršt iznenađujućih rezultata.
– Stvarno čudno kolo. Do ovog kola gosti su, osim Cedevite, naravno, pobijedili u četiri utakmice, a sad se dogodi da tri gostujuća tima odnesu bodove uz domaću pobjedu Svjetlosti nad Cedevitom. Veliki posao su tako napravili Šibenik i Svjetlost koji su uz Cedevitu najbliži trenutačno Ligi za prvaka. Dubrovčani su s dvije pobjede zaredom ozbiljno istaknuli kandidaturu, a naša pobjeda protiv Dubrave je barem usporila Dubravina nadanja. No i nakon ovog kola je sve otvoreno. Ima još šest utakmica do kraja i bit će neizvjesno do zadnjeg kola. Mislim da moramo pobijediti preostala tri susreta u Jazinama koji će biti sve jako teški (Trogir, Svjetlost, Šibenik), ali ne bi bilo loše kad bi u gostima uspjeli pronaći pobjedu (Kvarner, Zabok i Alkar) što bi nam onda značilo sigurno ulazak u Ligu za prvaka. Mi se ipak trebamo spremiti što bolje za Trogir u subotu i onda će biti puno toga jasnije i u svezi s mogućim kombinacijama za borbu za najbolja četiri – zaključio je Bujan.