Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pobjeda zvana čežnja

Autor: Andrija Dešpoja

25.01.2010. 23:00
Pobjeda zvana čežnja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Sljedeća utakmica nam je u Jazinama s Zabokom i unatoč težini protivnika moramo uzeti dva boda. Kasnije imamo dva gostovanja u nizu (Kaštel G. i Dubrava) i bit će vrlo teško vaditi se na njima – kaže Čakarun
Košarkaši Borik-Puntamike nisu uspjeli u skladu s očekivanjima donijeti bodove sa splitskih Gripa pa se apstinencija od pobjeda prolongirala do sljedeće subote kada u Jazine stiže Zabok. Neugodna serija poraza traje od početka prosinca i situacija se po pitanju prvoligaškog ostanka dodatno zakomplicirala za Plantakovu momčad. Do kraja regularnog dijela ostalo je još šest kola i trebat će dobro zasukati rukave kako bi se sa što većim izgledima ušlo u već vrlo izglednu Ligu za ostanak. Susret sa Splitom bio je neizvjestan tek nepunih 20 minuta, a onda su krenuli žuti na prednost veću od 10 poena koju nisu ispuštali do kraja. Jedan od rijetkih koji je opravdao svoje minute na parketu Gripa bio je Marijan Čakarun koji je odlično reagirao upravo u ovom najkritičnijem razdoblju, trećoj četvrtini i spasio svoje suigrače od većeg poraza. Njegovo viđenje je da će se stvari ipak popraviti na bolje iako su svi u svlačionici zaboravili kakvog je okusa pobjeda.
– Nismo očekivali da možemo iznenaditi Split koji spada u najjače momčadi lige, ali ipak smo htjeli pružiti što bolji otpor pa ako nam se ukaže prilika i možda iznenaditi. Ipak nismo izdržali više od jednog poluvremena u kojem smo bili u egalu. Treću četvrtinu su Splićani vezali nekoliko trica (Mimica i Vrkić) te je bilo kasnije nemoguće vratiti se u utakmicu – komentirao je Čakarun neuspjelo gostovanje u Splitu koje se nadovezalo kao četvrti poraz u nizu i situacija je postala već malo zabrinjavajuća što se tiče opstanka.
– Nema vremena za kukanje nego se moramo što prije vratiti u život s pobjedom. Sljedeća utakmica nam je u Jazinama s Zabokom i unatoč težini protivnika moramo uzeti dva boda. Kasnije imamo dva gostovanja u nizu (Kaštel G. i Dubrava) i bit će vrlo teško vaditi se na njima. Svaka pobjeda će nam biti korak bliže osiguranju ostanka dok s porazima ćemo biti sve dalje.
Ključ je u obrani koja vam u ovoj godini nije na razini lanjske.
– Istina da nam je obrana mnogo lošija nego u početnom dijelu i tu treba tražiti razloge našoj negativnoj seriji. Ipak optimist sam po pitanju sljedećih naših utakmica, jer se primijeti da smo živnuli na treninzima, primjetna je velika želja kod nas igrača da se uspijemo vratiti na pravi kolosijek.
Uz Mrvu i Ivanova bili ste vrlo učinkoviti za tih 15-ak minuta provedenih na parketu (8 poena i 3 skoka).
– Došao sam na početku sezone u Borik-Puntamiku odigrati svoju prvu pravu profesionalnu sezonu i bio sam svjestan da ću biti rezerva igračima poput Ivanova i Mrve. To je dio puta koji svaki igrač mora proći te sam tih svojih 15-ak minuta po utakmici shvatio kao ulaznicu za bolju minutažu sljedeće sezone. Neki put reagiram dobro kao u Splitu, neki put slabije. Ipak mogu reći da sam dosta napredovao u ovo pola godine provedene u ovom klubu te želim još više raditi kako bih se uspio nametnuti treneru za još više minuta – kazao je za kraj Čakarun.


Vodeći uspješni


Od ostalih susreta 12. kola na prvo mjesto treba izdvojiti nove pobjede Svjetlosti (Dubrovnik 88:77), Zaboka (Kaštela 62:76) te Trogira (nad Dubravom 76:70. Te tri momčadi su uz vodeću Dardu i Split najozbiljniji kandidati da se u posljednjih šest kola uhvate raja zvanog Liga za prvaka. Lider VROS Darda nije dopustila iznenađenje u Šibeniku (72:83), pa je donijela u Baranju nova dva boda, a za Šibenik je izgleda pobjeda nad Borik-Puntamikom prije dva kola izgleda bio pravi labuđi pjev, dok za Puntamičane će biti od velike važnosti pratiti utakmice svojih direktnih konkurenata poput Kaštela i Dubrovnika koji su ovo kolo kao i oni ostali bez bodova.