Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sin se utopio, a otac umro zbog prijeloma vratne kralježnice

Autor: Suzana Bandić

25.01.2010. 23:00
Sin se utopio, a otac umro zbog prijeloma vratne kralježnice

Foto: Zvonko KUCELIN



Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je uzrok smrti mlađeg ribara utapanje, a starijeg ribara prijelom trupa, odnosno šestog vratnog kralješka
Na Odjelu zadarske patologije jučer je poslijepodne dovršena obdukcija na tijelima dvojice zadarskih ribara, Ante (64) i Alena Meštrovića (41), nastradalima u srijedu poslijepodne u moru između otoka Molata i Dugog otoka.
Provedenom obdukcijom utvrđeno je da je uzrok smrti mlađeg ribara utapanje, dok je kod starijeg ribara smrt prouzročena prijelomom trupa, odnosno šestog vratnog kralješka i leđne moždine. Iz policije su kazali kako istraga, koja bi trebala rasvijetliti uzrok stradavanja dvojice ribara, još uvijek nije okončana, no potvrdili su kako nema sumnje u nasilnu smrt. Kako neslužbeno doznajemo, pretpostavlja se da su ozljede kod starijeg ribara nastale zbog nevremena i jake morske struje koje su najvjerojatnije odbacile njegovo tijelo na obalno stijenje. Podsjetimo, otac i sin uputili su se u kobni ribolov još u srijedu oko 14 sati isplovivši iz zadarskih Jazina gdje je njihova brodica duga 7,5 metara bila na vezu. Kako se nisu javljali svojoj obitelji, a niti odgovarali na pozive na mobilne aparate koje su ponijeli sa sobom, supruga starijeg ribara prijavila je njihov nestanak Lučkoj kapetaniji u Zadru. Oni su obavijest proslijedili policiji i Središnjici za traganje i spašavanje u Rijeci, nakon čega je odmah pokrenuta potraga u kojoj su uz plovilo Lučke kapetanije sudjelovala i dva broda Pomorske policije PU zadarske. U uvali Jakinska na Molatu na vezu je pronađena njihova veća brodica, a u četvrtak oko 15.30 sati u uvali Lojišće na Dugom otoku, odmah nasuprot Molatu, pronađena je prevrnuta u moru i manja brodica. Svega sat i pol kasnije na otoku Bršćak, prema priopćenju PU zadarske, nasukano na obalu pronađeno je tijelo mlađeg muškarca. Potraga je zbog mraka prekinuta te je nastavljena u subotu odmah nakon svitanja, a već oko devet sati nađeno je i tijelo starijeg, koje je plutalo svega stotinjak metara dalje od mjesta gdje je dan ranije pronađena njihova batela.