Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zebić zabrinut brojnim odlascima

Autor: Šime Ćurko

25.01.2010. 23:00
Zebić zabrinut brojnim odlascima

Foto: Vedran SITNICA



Odjednom smo ostali na previše mladih igrača od koji se ne može očekivati iznošenje tereta Prve HNL – upozorava Zebić
Dalibora Zebića očito su zatekli brojni odlasci (iskusnijih) igrača koji su se dogodili posljednjih tjedan dana. Najprije Matej Jonjić i Goran Jozinović, pa Edin Šaranović, Marin Ljubičić. Ima li kraja egzodusu?
– Nadam se da je to sve kada je riječ o odlascima. Odjednom smo ostali na previše mladih igrača od kojih se ne može očekivati iznošenje tereta Prve HNL, posebno ne u proljetnoj polusezoni kada nas očekuje 13 teških utakmica. Tražimo stoga najmanje dva-tri iskusnija igrača. Planirali smo odlaske Alimanovića, Cele i Bećirija, koji se nisu uspjeli nametnuti, no odlaske koji su se dogodili posljednjih dana bit će mnogo teže nadoknaditi – kaže Zebić koji se nada angažiranju Ivana Knezovića, stopera. Knezovića međutim još nema na Stanovima odakle su Zadrani jučer krenuli na drugi dio priprema u Rovinj.
– Očekivali smo Knezovića koji je trebao krenuti s nama u Rovinj. To se nije dogodilo jer Knezović ima problema sa Solinom oko dobivanja potrebnih papira. Knezović bi nam sigurno bio pojačanje, imao dosta iskustva iz Slovenske lige gdje je igrao za Domžale.
Za sada se od novih igrača koji imaju kakvo-takvo iskustvo u Prvoj HNL pridružio Tomislav Čuljak, nekadašnji lijevi bočni Cibalije, koji je posljednjih pola godine igrao za Hrvatski dragovoljac.
– Na taj način Nikola Žilić je dobio alternativu na lijevom boku. S obzirom na dosta mladih igrača potrebno je na svim pozicijama imati najmanje dva rješenja.
U Rovinj je jučer Zebić poveo 22 igrača. Uglavnom očekivani izbor, nema jedino Marka Raše od onih koji su se možda mogli očekivati među putnicima.
– Utakmice s Mosorom i Raštanima bile su filter za neke igrače i pri odabiru 22 imena vodili smo se i učinkom pojedinih igrača na utakmicama s Mosorom i Raštanima. Ono što je zajedničko objema utakmicama je to da smo vidjeli da igrači koji su do jučer igrali u nižem rangu ili sjedili na klupi ne mogu odjednom preuzeti odgovornost i kreirati našu igru.


Popis putnika


U Rovinj su jučer otputovali: Antonio Ježina, Tomo Gluić, Josip Bilaver, Tomislav Glumac, Franko Bilaver, Marko Anić, Bruno Šiklić, Ferdo Milin, Jakov Surać, Antonio Mršić, Ante Mitrović, Stjepan Skočibušić, Šime Maruna, Ivan Ćurjurić, Jure Jerbić, Luka Batur, Igor Banović, Ante Puljić, Ivan Santini, Želimir Terkeš, Anton Ivan Vasilj, Tomislav Čuljak. U stručnom stožeru uz Zebića i Josipa Bajlo su i: Zvonimir Jurić, Tomislav Rogić, Jerko Mikulić i Marin Crnjak.




 


Za sada samo Primorje


Iako je Zebić planirao u Rovinju odigrati četiri utakmice za sada je dogovorena tek jedna, u srijedu sa slovenskim Primorjem iz Ajdovščine.
– Očekivali smo da će nam agencija koja dogovora trening utakmice već dostaviti imena protivnika, no to se nije dogodilo. Bez obzira na to mislim da s pronalaženjem protivnika neće biti problema budući da je u Istri trenutačno dosta momčadi na pripremama – kaže Zebić.