Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Koncert održao Zoran Dukić

Autor: Valentina Mlađen

25.01.2013. 23:00
Koncert održao Zoran Dukić

Foto: Marin GOSPIĆ



U Svečanoj dvorani Sveučilišta koncert je održao jedan od ponajboljih hrvatskih glazbenika, gitarist svjetskoga glasa Zoran Dukić. Koncert održan u sklopu komncertne sezone rasprodan je do posljednjeg mjesta, a Zadrani su imali priliku uživati u repertoaru djela skladatelja različitih glazbenih razdoblja – od baroka do suvremene glazbe, odnosno od baroknog i svevremenskog Johanna Sebastiana Bacha, preko španjolskih majstora 18., 19. i 20. stoljeća, pa sve do svima dragog Argentinca Piazzole i suvremenog Ourkouzounova.
Svoj glazbeni put Dukić je počeo još u šestoj godini, do sada je odnio brojne pobjede na gitarskim natjecanjima te nagrade publike za svoje izvedbe, a osobitu sklonost gaji prema španjolskom, odnosno južnoameričkom glazbenom idiomu, od Sora do Albéniza te od Tárrege do Villa-Lobosa. Osobitu pozornost posvećuje suvremenoj glazbi pa se na njegovim koncertima često nalaze skladbe Takemitsua, Henzea, Reilyja, Cartera i Gubajduline, a mnogi su mu skladatelji i posvetili svoja djela.
Osim održanog koncerta Dukić u Zadru gostuje i u Glazbenoj školi Blagoje Bersa gdje posljednja dva dana drži radionicu za učenike gitare u školi.