Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Treći remi Saše Martinovića

Autor: Ante Vidović

25.01.2013. 23:00
Treći remi Saše Martinovića

Foto: Adam VIDAS



U četvrtom kolu šahovskog prvenstva Hrvatske svi susreti vodećih igrača završeni su podjelom boda. Saša Martinović je prividnom žrtvom kvalitete došao do strahovitog napada na kraljevu krilu, osvojio je damu za topa i skakača, ali je Zoran Jovanović u završnici topa i skakača protiv dame i pješaka uspio izgraditi neprobojnu poziciju. Odlučena je samo jedna partija u kojoj je Alojzije Janković iskoristio nepreciznu igru Roberta Zelčića u središnjici, osvojio dva pješaka i onda dobio u matnom napadu.
Hrvoje Stević nije uspio probiti Rusku obranu Ante Šarića, a Mladen Palac je energičnom igrom brzo neutralizirao početnu prednost Ognjena Jovanića. Nakon vrlo originalne igre partija između Ante Brkića i Davorina Kuljaševića također je završena podjelom boda, a najljepši remi viđen je u partiji između Ivana Šarića i Zdenka Kožula. Iako je Šarić osvojio lovački par i jednim taktičkim udarom u središnjici osvojio pješaka, Kožul je pronašao nevjerojatan izlaz. Žrtvom pješaka i skakača istjerao je protivničkog kralja na čistinu i dao damu za dva topa, pa je Šarić morao spašavati “glavu” vječnim šahom.
Rezultati 4. kola: Martinović – Jovanović remi, Jovanić – Palac remi, Zelčić – Janković 0:1, Stević – A. Šarić remi, I. Šarić – Kožul remi, Brkić – Kuljašević remi.
Redoslijed: Stević 3 boda, Brkić, Palac i A. Šarić po 2,5, Jovanović, Jovanić, I. Šarić, Kuljašević i Janković po 2, Martinović 1,5, Kožul i Zelčić po 1 bod.