Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U utorak snijeg u Zadru?

25.01.2014. 23:00
U utorak snijeg u Zadru?


Zimi smo se rugali, zima se narugala nama. Rijetko tko je vjerovao meteorolozima koji danima najavljivali snijeg i orkansku buru, no zima je jučer konačno pokazala svoje zube. Snijeg u unutrašnjosti i orkansaka bura na moru doslovce su paralizirali zemlju, ili barem ozbiljno usporili.
Na mnogim dionicama autocesta promet je bio zatvoren te su proglašeni zimski uvjeti, a Paški most koji je bio zatvoren veći dio dana zbog bure u promet je pušten tek u popodnevnim satima. Za sav promet jučer popodne bile su zatvorene i A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i D54 Maslenica – Zaton Obrovački. Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na pojedinim cestama u Gorskom kotaru i Lici. Također, u Zadarskoj županiji D218 Bruvno – Dobroselo – Mazin zatvorena je za sav promet zbog snježne mećave. U prekidu su bile i brojne trajektne i katamaranske veze u zemlji.
I dok je u Zagrebu zbog prvog ovogodišnjeg snijega vladao pravi prometni kolaps, Zadrani su se jučer probudili uz sunčan dan, ali i buru koja je temperature spustila na 10-ak stupnjeva tijekom dana s tendencijom snižavanja prema noći. A ako je vjerovati sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a za utorak u Zadru prognoziraju i snijeg s maksimalnom dnevnom temperaturom do 3 stupnja Celzijeva.
Danas bi nas pak trebalo očekivati promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, te uglavnom bez oborina. Samo ponegdje u unutrašnjosti može biti vrlo slabog snijega. Najsunčanije se očekuje na Jadranu. Vjetar većinom slab, a na Jadranu slaba i umjerena, ponegdje i jaka bura s olujnim udarima. Vrlo hladno s najnižom jutarnjom temperaturom zraka od -11 do -6 stupnjeva Celzijevih, ponegdje može biti i niža, a na Jadranu između -2 i 3 stupnja Celzijeva. Najviša dnevna od -7 do -2, a na Jadranu od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih.