Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Krapić: Hvala Voštarnici

Autor:

25.02.2009. 23:00
Krapić: Hvala Voštarnici


U Voštarnici sam se uspio ove godine potpuno afirmirati nakon što sam praktički dvije godine zbog ozljede koljena bio izvan terena – kaže Krapić


Košarkaškog A-2 ligaša Voštarnicu napustio je Ante Krapić, 203 cm visoki 24-godišnjak koji je u ovoj sezoni bio ponajbolji igrač “zelenih”. U Voštarnici su porazom od Kaštela u pretprošlom kolu shvatili da se ne može dalje od drugog mjesta na ljestvici pa tako nisu ni pravili probleme Krapiću da se okuša u A-1 ligašu Zaboku. Predsjednik kluba Tomislav Klarica pomalo je nezadovoljan što su ostali bez važnog igrača, ali isto tako je sretan što su uspjeli odličnim igrama ove sezone promovirati svoje igrače koji su postali tražena roba na košarkaškom tržištu.
– Krapić je bio jedan od naših glavnih oslonaca u sezoni našeg najvećeg uspjeha. Mi smo porazom od Kaštela zaključili ambicije za ovu sezonu. Svima nam je u klubu drago što je Ante pronašao prvoligaški angažman jer se momak nakon neugodne ozljede koljena koja ga je unazadila u košarkaškom razvoju uspio preko Voštarnice vratiti u košarku. Isto tako ovaj odlazak nam je malo pomutio planove za iduću sezonu koja je zacrtana kao ključna za još veći napredak kluba. No, naša su vrata Krapiću uvijek otvorena ako se ne uspije snaći u novoj sredini, kazao je Klarica i dodao:
– Mi smo i dalje na pravom putu da Voštarnicu promoviramo u prvoligaša iduće sezone pa smo tako već u pregovorima s nekolicinom jako poznatih zadarskih igrača koji će svojim potpisima u idućem vremenu donijeti potrebnu kvalitetu za ostvarenje naših ambicija.
Ante Krapić, inače rodom iz Starigrada, svoju košarkašku karijeru započeo je u kadetima Zadra da bi kao junior igrao za Borik-Puntamiku. Na studiju u Zagrebu nastupao je u dresu zagrebačkog A-2 ligaša Kaptola. Nakon male minutaže u Borik-Puntamici prošle sezone pridružio se Voštarnici, gdje se uspio nametnuti kao jedan od glavnih oslonaca trenera Vidakovića.
– Zadovoljan sam sa svime što mi se dogodilo u Voštarnici ove sezone. Hvala im zbog svega, jer sam se uspio ove godine potpuno afirmirati i jer su mi pružili priliku nakon što sam praktički dvije godine zbog ozljede koljena bio izvan terena – naglašava Krapić koji će za Zabok potpisati na sezonu i pol.
– Došao sam u Zabok na inzistiranje trenera Črnjevića i smatram da ću dobiti pravu priliku da pokažem što znam. Bit će teško jer nam predstoji teška borba za ostanak, ali Zabok ima kvalitetne igrače i uz američkog beka-šutera koji bi trebao isto potpisati za njih, mislim da ćemo uspjeti u nakani očuvanja prvoligaškog statusa.
Baš će u premijernom nastupu za Zabok, Krapić morati igrati protiv svojeg bivšeg kluba Borik-Puntamike. Uz Ivu Ivanova i Zorana Pehara Krapić je tako upotpunio zadarsku trojku pod koševima prvoligaša iz Bedekovčine.