Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

U svega 24 sata vatrogasci imali 16 intervencija

25.02.2011. 23:00
U svega 24 sata vatrogasci imali 16 intervencija


Orkanska bura koja je u četvrtak i petak prouzročila brojne probleme u prometu na zadarskom području zadala je podosta muke i vatrogascima kako na području grada, a tako i u okolnim mjestima pa su u svega 24 sata imali čak 16 intervencija.
Županijskom vatrogasnom centu najprije je dojavljeno o požaru koji je oko 11 sati izbio na otoku Pagu kod Košljuna. Tamo je gorjelo nisko raslinje, a opožarena površina bila je svega 40×40 metara. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Pag. Svega pola sata kasnije uslijedila je dojava o požaru u šumi u Briševu gdje je gorjelo divlje odlagalište smeća dok je šuma, srećom ostala netaknuta. U 12.26 vatrogascima je dojavljeno o požaru koji je zahvatio nisko raslinje u Murvici na površini od 100×50 metara četvornih koji su ugasili djelatnici JVP Zadar, a oni su intervenirali i dva sata kasnije kada je zaprimljena dojava da gore suha trava i makija u Smokoviću. Gotovo istovremeno gorjela je i trava u Paljuvu, a na teren su izoišli pripadnici DVD-a Pridraga koji su vatru svladali u svaga 10-tak minuta.
U 16 sati na teren su izišli djelatnici JVP Zadar, a gasili su požar niske hrastove šume u Žeravi gdje je izgorjelo je 300×100 metara niske hrastove šume.
U 17.11 zaprimljena je dojava i o požaru na području grada, no nisu imali posla jer je riječ bila o spaljivanju biljnog otpada u ulici Put Plovanije.
U isto vrijeme dojavljeno je o požaru na biogradskom području pa su na teren izišli djelatnici JVP Biograd. Izgorjelo je 100×40 metara smreke i niskog raslinja na području Baštijuna. U 17.45 zaprimljena je ponovno dojava o požaru na području Žerave gdje je izgorjelo 300×100 metara trave i hrastove šume koju su ugasili zadarski vatrogasci. Svega deset minuta kasnije na uzbunu su podignuti gračački vatrogasci, a riječ je bila o manjem požaru koji je zahvatio travu i nisko raslinje u Klapavici, a svega nešto dalje izbio je novi požar dva sta kasnije.
U 18.03 požar je izbio i pored autoceste A1, kod čvorišta Zadar2. Ugasili su ga djelatnici JVP Zadar, a izgorjelo je 300×100 metara trave i niskog raslinja.
Oko 19 sati zadarski su vatrogasci imali još jednu intervenciju na području grada kada su na dojavu građana gasili palmu koja je planula u ulici F. Tuđmana. U 20.09 sati vatrogascima je javljeno da gori trava i raslinje u Islamu Latinskom pa su ponovno na teren izišli pripadnici DVD-a Posedarje, a u Izgorjelo 21.09 zisti su vatrogasci intervenirali kod škole u Posedarju. Nakon osam sati zatišja nešto prije šest sati ujutro uslijedila iz Biograda da je stablo prepriječilo cestu. Uklonili su ga djelatnici JVP Biograd.