Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poliklinika kasni zbog kišnih dana?

Autor: Siniša Klarica

25.02.2013. 23:00
Poliklinika kasni zbog kišnih dana?

Foto: Marin GOSPIĆ



Volio bih da Poliklinika Zadar otvori svoja vrata 1. listopada, no kako sad stvari stoje, to nije realno očekivati, kaže v. d. ravnatelja bolnice Neven Birkić


Gradnji zadarske Poliklinike još uvijek se ne nazire kraj. I novi je izvođač radova, tvrtka Cetina iz Sinja, zatražio da se ugovoreni rok za završetak radova, s 12. ožujka odgodi sve do 30. lipnja. Najnoviji rok postavljen je na – 31. kolovoza.
Naime, izvođač građevinskih radova požalio se na veliki broj kišnih dana koji su usporili gradnju. U građevinskom dijelu investicije vrijednom 140 milijuna kuna, pojavio se problem 5 – 6 milijuna kuna vezanih za izvođenje radova na električnim instalacijama. Uprava bolnice nema saznanja da je i taj problem vezan za prolongaciju roka završetka izgradnje. Taj iznos bit će dio molbe za pomoć koju će uprava zadarske bolnice poslati Ministarstvu zdravlja.
Štoviše, nakon svih peripetija u izgradnji, tek nedavno je popisana oprema potrebna za rad, no ne zna se ni način, ni vrijeme, niti cijena nabave.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU