Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Poslovnom partneru ostao dužan 1,7 milijuna kuna?

Autor: Suzana Bandić

25.02.2013. 23:00
Poslovnom partneru ostao dužan 1,7 milijuna kuna?

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Vlasnik sada već  nepostojeće tvrtke Zrće  d.o.o., Dominik Šuljić, sjeo  je jučer na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru  pred suca Hrvoja Viskovića  gdje mu je započelo suđenje  zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a potom i  zbog pronevjere. U prvom  postupku teškom 1,7 milijuna kuna, koliko od Šuljića  traži njegov bivši poslovni  partner, svjedočio je Franko  Cotić, direktor tvrtke Istra-aluminij, a u ovom postupku oštećenik.
– Prvi kontakt sa Šuljićem  još prije desetak godina mi  smo uspostavili preko našeg  djelatnika u Zadru koji danas ima svoju tvrtku, Lipić  d.o.o., i bavi se istim poslovima. S njim smo odradili  nekoliko poslova u milijunskim iznosima, a robu smo  mu davali unaprijed. Bilo je  problema s naplatom, ali je  jedno vrijeme išlo nekako –  rekao je Cotić dodavši kako  su, kad se Šuljićevo dugovanje popelo na iznos od 700  tisuća kuna, s njim raskinuli  poslovne odnose. Nisu, kazao je, imali nikakav pisani  ugovor za takvo poslovanje  već su ga temeljili na povjerenju, a osim toga tada su,  dodao je, bila neka drugačija  vremena. Cotić je napomenuo kako se njegova priča  može provjeriti u poslovnim  knjigama i izdanim fakturama, no optuženi Šuljić se  usprotivio kazavši kako on  jeste uzimao robu od Istra-aliminija, ali da nije bila  riječ o količini za koju ga  terete. Stoga će na sljedeće  ročište zakazano za 22. ožujka biti pozvana sudska  vještakinja, koja je još u istrazi dala svoje mišljenje kako bi ju neposredno ispitali.
U drugom sudskom postupku, onom za pronevjeru,  Šuljić je imao više sreće.  Državno je odvjetništvo,  naime, odustalo od kaznenog progona jer je iznos za  koji se Šuljića tereti manji od  dvije tisuće kuna.