Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Biograđanin predao mitraljez, Biograđanka pušku

25.03.2011. 23:00
Biograđanin predao mitraljez, Biograđanka pušku


Savjesni građanin Biograda u četvrtak je policajcima Policijske postaje Biograd predao mitraljez “breda” zaostao iz Domovinskog rata, dok je žena, također u Biogradu, policajcima predala automatsku pušku Crvena zastava, osam okvira za streljivo te oko tisuću komada streljiva kalibra 7,62 milimetra. Iz policije napominju kako je policijska akcija “Manje oružja, manje tragedija” još uvijek u tijeku te da građani anonimno i bez ikakvih sankcija mogu predati oružje koje ilegalno posjeduju ili pronađu.
Uhvaćen kradljivac bakrenog kabla i autodijelova
Zbog krađe bakrenog kabla i autodijelova ukupne vrijednosti oko 36 tisuća kuna u četvrtak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen 24-godišnjak iz okolice Benkovca.
Policija ga sumnjiči da je u drugoj polovici prošle godine s odašiljača poduzeća Vipnet u Ljupču, predio Stojići, ukrao bakreni kabel vrijednosti procijenjene na oko 6.000 kuna. Također ga se sumnjiči i da je u veljači ove godine iz autoradionice u vlasništvu 53-godišnjaka u Rtini ukrao rabljene autodijelove u vrijednosti oko 30.000 kuna.
Prijavljen provalnik u obrovački kafić
Policijski službenici Policijske postaje Obrovac u četvrtak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom iz Ogulina. Njega se sumnjiči da je, u tri navrata u proteklih mjesec dana u Obrovcu, provalio u kafić u vlasništvu 39-godišnjaka, pronašao ključ aparata za igre na sreću te se kladio pri čemu je vlasniku lokala pričinio štetu u iznosu oko 6.000 kuna. Protiv 27-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu.
Petrčanac (33) istukao 13-godišnjaka
Zbog nanošenja ozljeda 13-godišnjem dječaku jučer je kazneno prijavljen 33-godišnjak iz Petrčana. Policija je utvrdila da je 33-godišnjak u četvrtak oko 16 sati u Petrčanima fizički napao i udario dječaka u dobi od 13 godina koji se vozio s grupom biciklista i porječkao s vršnjakom. Muškarac ga je optužio za vrijeđanje i potom napao.