Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Što duže održavati neizvjesnost

25.03.2011. 23:00
Što duže održavati neizvjesnost


Nećemo se sigurno predati nego pokušati dostojno parirati, a ako uspijemo u namjeri da odigramo na granici naših mogućnosti i na kraju publika bude zadovoljna naš cilj će biti ispunjen – kaže Neven Plantak
Večeras u 20.15 sati pred vjerojatno ispunjenim Jazinama košarkaši Borik-Puntamike pokušat će napraviti još jedan podvig. Dolazi moćna Cedevita osokoljena pobjedom nad Estudiantesom u četvrtfinalu Eurokupa. Poraz Cibone podigao je zvono na uzbunu svim budućim gostima Puntamičana, pa će vjerojatno igrači Aleksandra Petrovića htjeti što jednostavnije i bezbolnije proći kroz vruće Jazine. Pitanje koliko će zeleni imati snage i energije da pruže što dostojniji i duži otpor koji bi ih eventualno doveo u priliku da doskoče velikom favoritu iz Podsuseda. Za trenera Nevena Plantaka je sigurno da će njegovi igrači dati ono što su dosad uspješno davali, a to je beskompromisna borba koja bi uz punu dvoranu mogla možda donijeti očekivani efekt.
– Igramo protiv momčadi koja je kvalitetnija od Cibone. U NLB ligi im je tek jedna pobjeda nedostajala da se plasiraju na Final Four, a dovoljna referenca njihove snage su pobjede nad jakim europskim sastavima Uniksom, Gran Canariom i Estudiantesom. Oni dolaze u Zadar po pobjedu i po svojoj kvaliteti imaju potpuno pravo na to. Naša pobjeda nad Cibonom je kod svih naših sljedećih protivnika, pa tako i kod Cedevite, donijela jednu opomenu da ne smiju ući podcjenjivački ili opuštenije u utakmicu.
Gdje Borik vidi svoju priliku?
– Iluzorno je očekivati novu pobjedu i to protiv vjerojatno najmoćnijeg sastava u našoj državi. Kad se pogleda u njihov roster od svuda prijeti velika opasnost. Napadački su izuzetno potentni, filozofija košarke im je zabiti koš više i igrači poput Drapera, Wrighta, Baždarića, Rudeža, Žižića ukazuju da se radi o momčadi koja nema slabu točku. Mi možemo očekivati naš maksimalan pristup, borbu i pomoć s tribina, a presretni bi bili kad bi se što duže održali u neizvjesnosti.
Možda bi se moglo na račun njihovog poraza od Zadra u Kupu Krešimira Ćosića izvući neka prilika za eventualnim iznenađenjem.
– Ne može im se ponovno dogoditi takva utakmica. Poraz Cibone osvijestio je i njih te znaju da ako ne uđu u utakmicu maksimalno ozbiljno da će imati problema. Podcjenjivanje se ovako ozbiljnoj momčadi kao što je Cedevita neće dogoditi i mi moramo biti svjesni da ćemo igrati protiv momčadi koja je mnnogo jača od nas. No, nećemo se sigurno predati nego pokušati dostojno parirati, a ako uspijemo u namjeri da odigramo na granici naših mogućnosti i na kraju publika bude zadovoljna naš cilj će biti ispunjen. Bez obzira na poraz koji je protiv ovakvog protivnika više nego realan – zaključuje Plantak.
 


Vraća se Marić


Petar Marić, ove sezone jedan od najboljih igrača, nije bio u sastavu protiv Cibone.
– Marić će ovaj put biti u sastavu. Oporavio se i počeo trenirati, no ne vjerujem da će moći participirati u igri na način kako je to bilo prije ozljede. Bez treninga je 15 dana i teško je onda očekivati njegov maksimum na parketu, a za ovakve utakmice potrebni su nam samo maksimalno spremni igrači – kaže Plantak.