Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Žutina i bjelina od istog grožđa iz istog vinograda Mladena Dubravice

27.01.2011. 23:00
Žutina i bjelina od istog grožđa iz istog vinograda Mladena Dubravice


Jedno je vino po modernoj tehnologiji, a drugo po tradicionalnoj. Golema je razlika i po boji i po okusu, a riječ je samo o procesu proizvodnje, pojasnio je okupljenima dipl. ing. agr. Gojko Kasap


Četrnaesta degustacija vina Sjeverne Dalmacije Vinkovo 2011. koja je nedavno održana u Stankovcima, već je tradicionalno otpočela blagoslovom vinograda i obilježavanjem početka sezone rezidbe vinove loze što je održano u vinogradu Mladena Dubravice. O načinu i pravilima rezidbe okupljenima je govorio dipl. ing. agr. Zvonimir Vlatković koji je zajedno s kolegama agronomima Gojkom Kasapom i Zdravkom Bušićem i demonstrirao rezidbu. Blagoslov za vinograde je održao stankovački župnik fra Marko Nimac.
Ovom su se prigodom nazočni mogli uvjeriti i u važnost stručnih postupaka u proizvodnji vina i to na originalan način. Naime, domaćin Mladen Dubravica prikazao je dva vina koja su proizvedena iz istog vinograda, od istog grožđa, debita i maraštine, ali različitim metodama te su se potpuno razlikovala u boji, mirisu i okusu.
– Naš je domaćin iz istog ovog vinograda koji smo rezali proizveo dva vina, od istih sorata. Ali jedno je vino po modernoj tehnologiji, a drugo po tradicionalnoj. Golema je razlika i po boji i po okusu, a riječ je samo o procesu proizvodnje, pojasnio je okupljenima dipl. ing. agr. Gojko Kasap.
– Žutina i bjelina, evo što znači struka, komentirao je načelnik Željko Baradić.