Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Osjećaju li se krivima što su prijatelja pretukli do smrti?!

25.03.2012. 22:00
Osjećaju li se krivima što su prijatelja pretukli do smrti?!


Bivšeg zatvorskog čuvara Ivu Mitrovića i njegovog deset godina mlađeg prijatelja Šimu Karamarka tužiteljstvo tereti da su 6.svibnja lani na proslavi Đurđevdana, udarcima usmrtili Mladena Divnića (63)


Deset mjeseci nakon uhićenja zbog ubojstva Mladena Divnića (63)u Zelengradu kod Obrovca, sutra će na optuženičku klupu Županijskog suda sjesti Ivo (Jovo) Mitrović (57) iz Zadra i Šime Karamarko (47) iz Kruševa.
Naime, nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, protiv njih je još koncem kolovoza prošle godine podiglo optužnicu. Bivši zatvorski čuvar, Mitrović i njegov deset godina mlađi prijatelj Karamarko terete se da su zajdeno s Divnićem u obiteljskoj kući Zorana Gagića u Zelengradu proslavljali Đurđevdan. Velike količine alkohola učinile su svoje, pa je najprije došlo do žestoke svađe , a zatim su Mitrović i Karamarko i fizički napali nesretnog čovjeka ” u namjeri da ga ubiju”.
– Osnovano se sumnja da ga je 46-godišnjak najprije polio vrućom vodom, a potom su ga obojica udarala rukama i nogama po cijelom tijelu, da bi ga potom bacili na pod i nastavili tući unatoč njegovom zapomaganju, polijevajući ga pritom hladnom vodom. Kada su ga izvukli na dvorište nastavili su ga nogama udarati po tijelu, a sjekirom su mu nanijeli reznu ranu na glavi, te ga ostavili bespomoćnog ispred kuće – stoji u optužnici u kojoj se nadalje navodi da su dvojica muškaraca svoj okrutni i besćutni naum nastavili pod utjecajem alkohola sve dok on, uslijed brojnih teških unutarnjih ozljeda nije preminuo.
Obojicu je policija uhitila dan nakon ubojstva kada je Mitrović, pokušavajući se riješiti Divnićeva tijela, pozvao pomoć. Tada je rekao kako autom prevozi ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna hitna pomoć, ali je onda završio iza rešetaka. Za razliku od Karamarka koji je od uhićenja u pritvoru, Mitrović je neko vrijeme proveo u zagrebačkoj bolnici za osobe lišene slobode gdje je bio podvrgnut psihijatrijskom vještačenju.
Sudskim vijećem u ovom slučaju predsjeda Dijana Grancarić.