Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zlatku Košti nagrada za životno djelo

25.03.2012. 22:00
Zlatku Košti nagrada za životno djelo


Ugodno sam iznenađen i nisam se nadao nagradi, koja mi još nije uručena pa ne mogu unaprijed komentirati, rekao je glumac koji kaže kako, iako je ovo nagrada za životno djelo, on namjerava raditi još barem 20 godina


Zadarski lutkari predstavljat će ovog tjedna svoj rad na 17. vukovarskom lutkarskom proljeću koje je otvoreno danas u Vukovaru predstavom “Vuk i kozlići” u izvedbi Lutkarskog kazališta iz Mostara. Zadrani će se tijekom manifestacije, koja traje od 26. do 31. ožujka, predstaviti s “Crvenkapicom” u Vukovaru, Županji, Vinkovcima, Bošnjacima i Nuštru.
– Od početka trajanja ove manifestacije, dakle već sedamnaest godina Kazalište lutaka Zadar nastupa na Vukovarskom lutkarskom proljeću, dolazimo s velikim veseljem ovdje i uvijek se rado odazovemo pozivu, rekla je jučer iz Vukovara umjetnička direktorica Kazališta lutaka Zadar Vedrana Valčić.
Uz poziv na sudjelovanje zadarski lutkari doživjeli su ove godine još jednu počast. Glumac Zlatko Košta dobit će nagradu za životno djelo u glumačkoj umjetnosti lutkarstva za koju ga je predložila organizacija Vukovarskog lutkarskog proljeća. Glumac, dobitnik mnogih zasluženih nagrada nije krio iznenađenje, ali i čast još jednom nagradom koja će mu biti uručena.
– Ugodno sam iznenađen i nisam se nadao nagradi koja mi još nije uručena pa ne mogu unaprijed komentirati, rekao je glumac koji kaže kako, iako je ovo nagrada za životno djelo, on namjerava raditi još barem 20 godina.
Na 17. vukovarskom lutkarskom proljeću, uz Kazalište lutaka Zadar, nastupit će lutkarska kazališta iz Zagreba, Vukovara, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Osijeka, Vinkovaca, Zadra, Virovitice, Rijeke, Ivanić Grada, Mostara (BiH) i Pečuha (Mađarska), a diljem vukovarsko-srijemske županije u tjedan dana ova kazališta odigrat će više od 90 lutkarskih predstava od kojih najveći broj u Vinkovcima i Vukovaru.
Sutra, u Hrvatskom domu u Vukovaru na prigodnoj svečanosti Zlatku Košti bit će uručena Povelja vukovarskog lutkarskog proljeća za životno djelo u glumačkoj umjetnosti lutkarstva, dok će Povelja za životno djelo u umjetnosti lutkarstva biti uručena Jošku Juvančiću.
Lutkari se u Zadar vraćaju u petak, a već u nedjelju, 1. travnja u 11 sati u Kazalištu lutaka Zadar na rasporedu je nova predstava “Vjetar Kimbunga”.