Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Klapa zadarskog Sveučilišta odnijela prvu nagradu!

Autor: Valentina Mlađen

25.03.2013. 23:00
Klapa zadarskog Sveučilišta odnijela prvu nagradu!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Klapska reprezentacija zadarskog Sveučilišta okupila se u ovom sastavu koji čine tenori Nikola Bojanić, Marino Dujić i Sebastian Govorčin, baritoni Dinko Cvitan, Mate Mišlov i Josip Klarendić te basovi Marin Sorić, uz dva Slavonca u klapi Filipa Lovrinčevića i Mateja Mitrovića


Mladi, zgodni, dobro pjevaju i publika ih obožava. Tako bi se mogla opisati muška studentska klapa “Študija” koja, iako tek nedavno osnovana, već bilježi odlične rezultate. Tako su dečki, zajedno s voditeljicom Magdalenom Miočić s Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja, na 1. festivalu studentskih klapa u Zagrebu uvjerljivo osvojili 1. nagradu publike. Festival je održan u prostorijama kina Forum, u zagrebačkom studentskom domu Stjepan Radić, a za odličnu organizaciju pobrinula se zagrebačka Udruga studenata Split.
Klapska reprezentacija zadarskog Sveučilišta okupila se u ovom sastavu koji čine tenori Nikola Bojanić, Marino Dujić i Sebastian Govorčin, baritoni Dinko Cvitan, Mate Mišlov i Josip Klarendić te basovi Marin Sorić, uz dva Slavonca u klapi Filipa Lovrinčevića i Mateja Mitrovića u studenom 2012. godine, ali cijela priča krenula je nešto ranije.
– Ideja je potekla još u svibnju prošle godine od profesorice Snježane Habuš Rončević. Nas nekolicina članova slušali smo kolegij zborno pjevanje. Kako je u zboru bilo više muških članova ona je došla na ideju da pokušamo osnovati mušku klapu, a u ovom sastavu okupili smo se u studenom prošle godine, kažu dečki iz klape. Tako je nakon klape “Condura” konačno opet okupljena muška studentska klapa. Na prvom službenom natjecanju, u konkurenciji devet klapa, pokazali su da će biti novi miljenici publike.
Svoje prve nastupe imali su do sada na promocijama prvostupnika i diplomanata, a nastupili su i na dva humanitarna koncerta – na koncertu u zadarskom Arsenalu, gdje su skupljane donacije za Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar i na humanitarnom koncertu za beskućnike u Arbanasima. Predstavili su se odličnim nastupom i sinoć na koncertu u sv. Dimitriju, u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta.
O Omišu dečki još ne razmišljaju, za sada im je cilj družiti uz tradicionalno klapsko pjevanje.
– Pjevati, dobro zvučati i graditi dobar odnos unutar klape, kažu dečki o svojim ciljevima, barem za sada, a da potencijala imaju sasvim dovoljno slaže se i njihova voditeljica.
– Oni su veliki entuzijasti za klapsko pjevanje i imaju veliki potencijal za daljnje uspjehe i rad kao i mladenačku energiju koja ih može daleko odvesti, sigurna je Miočić.